HISTORI

Diplomati i parë amerikan në Shqipëri pas rënies së komunizmit, Christofer Hill ka rrëfyer ekskluzivisht në Real Story të Sokol Ballës disa të vërteta të forta për Shqipërinë në rrugëtimin e saj 30-vjeçar, i cili paralajmëroi edhe nga se duhet të shqetësohet vendi ynë, ku çështja kryesore mbetet influenca ruse.

Një përpjekje për të parë “nga vrima e çelësit”, përtej kufirit grek Marvine Henrietta Howe, nga viti 1977 deri në vitin 1984, ka qenë shefja e zyrë së të përditshmes amerikane Nju Jork Tajms në Athinë. Në këtë artikull të shkruar për gazetën amerikane në tetorin e 1983, Howe bën

Mbetet për t’u vendosur nëse Presidenti Donald Trump do të fajësohet, por duket se ka gjasa. Përpjekja e fundit për të përndjekur një president amerikan ishte kundër Bill Clintonit në fund të viteve 1990, dhe para kësaj, Richard Nixonit në mesin e viteve ’70, dhe para kësaj … Andrew Johnsonit,

Beteja e Grunwald – Tannenberg (15 korrik 1410) është një prej evenimenteve më domethënës të epokës mesjetare për Europën Verilindore dhe moment kulmor i një serie të gjatë luftërash midis koalicionit polako – lituanez nga njëra anë dhe Urdhërit Teuton nga ana tjetër Në fundin e ‘300 Urdhëri Teuton, që

Njeriu i konsideruar si “lideri politik më i rëndësishëm i shekullit të XX-të” mbylli sytë mbi 95 vite më parë pas një sëmundje të gjatë dhe të tmerrshme Më 21 janar të vitit 1924 vdiq Vladimir Iliç Uljanovi, i njohur më mirë si Lenin, “politikani më i rëndësishëm i shekullit

Të shtënat e armës së Lee Harvey Oswald në orët e para të pasdites së 22 nëntorit 1963 në Dallas, mbyllën epopenë e shkurtër dhe të paharrueshme presidenciale të John Kennedyt dhe vulosën mitin, i konsideruar tani nga shumë historianë një produkt mediatik, veçanërisht televiziv, i futur në të gjitha

Gjithmonë të shtypur nga shtetet dominuese e rajonit të madh të Lindjes së Mesme si Turqia, Irani, Iraku dhe Siria, kurdët kërkojnë prej mijëra vitesh që të krijojnë një vend të lirë e të pavarur. Të privuar nga një identitet, në mosmarrëveshje midis tyre, të përdorur e të tradhëtuar nga

Vitin e kaluar Akademia e Suedisë nuk e ka dhënë çmimin e saj për letërsinë si pasojë e disa skandaleve me sfond seksual. Por kriteret e dhënies së mirënjohjes më prestigjioze klulturore të botës janë prej më shumë se një shekulli aspak të pastra. Siç e demonstrojnë ngjarjet që kanë

  Konfuci lindi në vitin 551 p.e.s. në Shtetin e Lusë (sot pjesë e provincës së Shangdong), në Kinë. Ishte bir i një pjesëtari të familjes Kong, komandant i lartë i ushtrisë së Lusë, dhe i një vajze të re për të cilën dihet vetëm që vinte nga familja Yan.

Ndoshta mund ta lëmë pak të qetë – sepse nëse Bibla nuk është e qartë për Juda Iskariotin, atëherë kush mundet që të jetë? Pashkët janë koha kur komunitetet e krishtera reflektojnë për vdekjen e Jezu Krishtit dhe festojnë ringjalljen e tij. Eshtë gjithashtu koha kur personazhi biblik, Juda Iskarioti

SHARE

Historia