Horizonti.al

Seria: Mjekët dhe studiuesit, që kryen eksperimente tronditëse mbi veten Dr. Olivier Ameisen, ishte një kardiolog i jashtëzakonshëm. Ai punonte në një nga spitalet kryesore në SHBA. Në një moment ai nisi të kishte varësi auto-destruktive ndaj alkoolit. Ai ishte rrëzuar shumë herë, duke thyer kockat e gjymtyrëve, duke mos

Seria: Njerëzit pak të njohur nga historia, por që e ndryshuan mënyrën se si jetojmë çdo ditë Xhon Parker, ishte një oficer i Policisë Metropolitane, me një të kaluar të kontrolluar rreptësisht, pasi ishte qortuar shumë herë për shkak se ishte dehur në krye të detyrës, por edhe shkelje të

Seria: Njerëzit pak të njohur nga historia, por që e ndryshuan mënyrën se si jetojmë çdo ditë Në vitet 1850, mjetet e transportit në qytetin e Nju Jorkut, ishin kryesisht në pronësinë e privatëve, dhe operatorët e tyre këmbëngulën në ndarjen e tyre sipas përkatësisë racore. Kishte karroca për të

Seria: Ana e errët e figurave historike Cari i Rusisë, Pjetri i Madh, kishte vazhdimisht dëshirë t’u tregonte grave që kishte pranë se kush ishte shefi. Në vitin 1698, një dashnor i motrës së Pjetrit, Sofia, të cilën Cari e kishte mbyllur në një manastir, udhëhoqi një kryengritje të dështuar,

Seria: Ana e errët e figurave historike Verner von Braun, ishte një gjeni vizionar, që krijoi programin hapësinor të Amerikës. Nëse ne shkuam në Hënë, dhe nëse një ditë hapësira do të kolonizohet nga njeriu, kjo do të ndodhë për shkak të tij. Por Braun ishte gjithashtu përgjegjës për vdekjen

Nga Natasha Sheldon Në imazhin e një oborri mbretëror të mesjetës, spikaste veç padronit dhe gaztori, që i veshur me rroba shumëngjyrëshe, do të argëtonte mysafirët e lordëve përmes talljeve apo imitimeve. Gjithsesi, roli i gaztorit, është më i vjetër se periudha mesjetare. Faraonët egjiptianë, argëtoheshin me gjestet e gaztorëve,