Speciale

Në rast se se inxhinierët mund të projektojnë organin më efikas të njeriut, ai ka gjasa të ishte në mënyrë të konsiderueshme i ndryshëm nga anatomia jonë aktuale. Kjo për shkak se evolucioni nuk na ka lënë me një formë të përsosur, por më tepër me një turli përshtatjesh. Dhe

Vitin e kaluar, rreth 1 milion studentë nga vende të ndryshme të botës shkuan për të studiuar në SH.B.A., duke e bërë Amerikën qendrën globale në arsimin e lartë. Nuk është e vështirë për të kuptuar pse-të. Kolegjet dhe universitetet amerikane kanë nxjerrë dhjetëra miliarderë, fitues të çmimit Nobel, sipërmarrës

Një grup emailesh të pabotuar më parë, të dërguar dhe marrë nga brenda Shtëpisë së Bardhë në 11 shtator 2011, kanë hedhur sërish dritë mbi mënyrën se si reaguan udhëheqësit e Amerikës dhe pjesëtarët e stafit të tyre, në momentet e parë, ndaj tmerreve të sulmeve terroriste. Në prag të

Mars 1962 Operacioni Northwoods: Hartuesit e planeve ushtarakë hedhin një propozim, ku eksplorohen të gjithë opsionet e mundshëm për të siguruar mbështetje për një ndërhyrje të mundshme ushtarake të Shteteve të Bashkuara kundër Kubës. Këto ide përfshinin veprime terroriste të stimuluara nga qeveria amerikane. Një tjetër sugjerim ishte rrëzimi i

Historia është e mbushur me tregime dhe anekdota, mbi atë sesi detaje në dukje të parëndësishme, ndryshuan botën. Ndërsa shumë prej këtyre historive janë thjesht anonime, ka patur rrethana dhe përkime të çuditshme që nuk mund të zhvlerësohen. Pasi përballë ngjarjeve të jashtëzakonshme, çdo gjë mund të jetë e mundur.

Kriza financiare e vitit 2008 shkaktoi rënien më të madhe ekonomike, që nga Depresioni i Madh. Po përse ndodhi dhe kush duhet fajësuar… Kriza financiare e vitit 2008 ishte një fatkeqësi për të gjithë të prekurit, duke shkaktuar një rritje domethënëse të papunësisë jo vetëm në Amerikë, por edhe në