Bota.al

Bota.al

Me COVID-19 që përhapet shpejt në të gjithë botën, shumica e vëmendjes është përqendruar me të drejtë, në nevojën për distancim social, me qëllim ngadalësimin e transmetimit të virusit. Por, kufizimi i ndërveprimeve njerëzore duhet të konsiderohet si hapi i parë në një strategji më të gjerë Michael Spence MILANO

Nga Thomas L. Friedman Amerika ka një president të dashuruar pas tregjeve, por të paditur ndaj Nënës Natyrë. Dhe SHBA-ja po paguan një çmim tepër të madh për këtë gjë, dhe do të paguajë një çmim edhe më të madh kur bëhet fjalë për ndryshimin e klimës, në rast se

Nga Zeynep Tufekci Administrata Trump sapo ka nxjerrë modelin për trajektoren e pandemisë COVID-19 në Amerikë. Mund të presim shumë hedhje-pritje, në lidhje me përqindjen e vdekshmërisë, nëse parashikimet janë shumë të larta ose të ulëta. Dhe gama e gjerë e rezultateve të mundshme është padyshim ngatërruese: Cili është numri

Dashi Për ata që kanë lindur nën shenjën e Dashit, kjo është një fundjavë vendimtare dhe shumë më intensive se zakonisht. Duke parë yjet ditën e mërkurë dhe të enjte, në fakt, ka patur shumë komplikime, ndërsa në 48 orët e ardhshme horoskopi do të jetë i ndryshëm, pra më

DASHI (21 Mars – 19 Prill) Dashuria dhe jeta në çift Gjatë muajit Prill 2017, Jupiteri do të jetë përsëri në shtëpinë e Dashit, duke ofruar kapacitet të mjaftueshëm për të dhënë, por gjithashtu edhe nevoja emocionale fantastike dhe pritshmëri të bëra realitet. Lidhja mes Diellit dhe Uranit do të

Nga Bill Gates Nuk ka dyshim që Shtetet e Bashkuarae  humbën mundësinë për të qenë një hap përpara koronaviusit të ri. Por hapësira për të marrë vendime të rëndësishme nuk është mbyllur. Zgjedhjet që ne dhe udhëheqësit tanë bëjmë tani, do të kenë një ndikim të madh në atë, se