Bota.al

Bota.al

Tre muaj më parë, Ukraina ishte një vend në prag të kolapsit. Sot, 3 muaj dhe 100 të vdekur më vonë, përplasja e fortë politiko-diplomatike mes Rusisë nga njëra anë, dhe SHBA e Europës nga ana tjetër, rrezikon të transformohet në luftë ekonomike Në nëntor të vitit 2013, Ukraina ishte

Qindra rregjistrime klandestinë të realizuar nga ideologu i tij, Buisson Qindra orë rregjistrime klandestinë të kryer në fshehtësi gjatë takimeve të punës, por edhe në momente privatë të Nicolas Sarkozysë. Një arkiv i fshehur, i ndërtuar nëpër vite nga Patrick Buisson, ideologu kontrovers që mendohet si njeriu që e shtyu

Më shumë se një përplasje muskujsh, kjo është një lojë shahu, në të cilën cdo hapi përpara të njërit i përgjigjet një sprapsje në të njëjtën masë e tjetrit, dhe ku lojtarët duhet të mbajnë parasysh faktorë që në dukje janë anësorë, por, potencialisht vendimtarë. Për shembu, Europa – ose

IAN BREMMER Në këto orë, tensioni ka arritur kulmin në Ukrainë, në Rusi, nga njëra anë e Europës në tjetrën dhe po kështu në Uashington. Të gjithë e dinë që nuk duhet të marrësh vendime kur të ka mbërthyer zemërimi, por Putini e ka bërë tashmë atë gabim. Të shpresojmë

Ulrich Speck Në konfliktin mes Perëndimit dhe Rusisë për Ukrainën, në lojë nuk është vetëm e ardhmja e Krimesë, por është e ardhmja e rendit ndërkombëtar. Disa javë më parë, Krimea ishte një vend i largët, i njohur për historianët si qendra e luftës në vitet 1850, ndërkohë që njerëzit

Keith Johnson Tregjet europianë janë të shqetësuar nga impakti që pushtimi rus i gadishullit të Krimesë, dhe rreziku që ai shfaq ndaj pjesës tjetër të Ukrainës, mund të ketë mbi furnizimin me gaz natyror. Por e kaluara nuk është gjithmonë një prolog – dhe ndërkohë që Rusia e ka përdorur