Bota.al

Bota.al

Njeriu që ka qenë deri tani kryetar i Bashkisë së Firences nuk ka nevojë të dalë nga pallati ku ka punuar katër vitet e fundit, për t’u gjndur përballë fytyrës së autorit të disa frazave që, përcaktojnë në mënyrë të përsosur karakterin e tij të paduruar. “Më mirë të jesh

Një ushtri me 30 mijë vetë. Një biznes prej një miliardë euro në vit. Kështu lobistët kushtëzojnë europarlamentarët. Duke menduar për zgjedhjet Shtete që duhet të rregullojnë imazhin, ose që ndjekin interesa privatë në vend të atyre publikë. Kompani shumëkombëshe që luftojnë për të ndryshuar një direktivë ose për të

“What’s up? C’kemi ndonjë të re?” Eshtë pyetja më e përhapur mes adoleshentëve amerikanë. Cfarë ka të re? Një botë e tërë është e re. Më mirë se kushdo e ka kuptuar këtë gjë WhatsApp (shqiptohet njësoj). Eshtë një botë e re, ku kjo kompani me vetëm 55 punonjës kushton

Për të shmangur Recesionin e Madh, Kina akumuloi një borxh gjigand që po kërcënon tashmë rritjen ekonomike Vendi, ekonomia e të cilit është jetësore për shëndetin e ekonomisë botërore, ka jetuar prej vitesh përtej mundësive që ka. Banka qendrore e tij e ka përmbytur sistemin financiar me para të lehta,

Të përshkuar prej Delirit 2.0. Viktima dhe xhelatë, shpesh herë pa dallim rolesh. E quajnë “digital addiction”, është droga e Mijëvjecarit të Tretë. Ushqehet mbi të gjitha me smartphone dhe tablet, që nga ana e tyre gëlltisin qindra pilula të quajtura “App”. Ashtu si të gjithë drogërat, krijon varësi. Kriza

Grupi Bilderberg. Komisioni Tripalësh. Komiteti 133. Prapa organizmave më të njohur ndërkombëtarë që zyrtarisht përcaktojnë fatet e botës, ka të tjerë më pak të njohur, por që përfaqësojnë zemrën e vërtetë të vendim-marrjes globale. Sepse, prapa kuintave, lëvizin fijet e ekonomisë dhe të politikës Qeveri, parlamente, banka qendrore, institucione transnacionalë të cdo