Bota

Evropa dhe Shtetet e Bashkuara janë tashmë vendet që po izolojnë bizneset nga paniku i koronavirusit, ndërsa në Kinë është ulur dukshëm numri i rasteve të reja me koronavirus, duke rikthyer shpresat te konsumatorët vendas. Ditën e mërkurë, qendrat tregtare dhe restorantet u lejuan t’u shërbejnë qytetarëve nëse përmbushin standardet

Një intervistë me Federico Rampini Emergjenca e koronavirusit nuk zbulon vetëm pafuqishmërinë e çdo individi, por nxjerr lakuriq edhe brishtësinë e limitet e fuqive të mëdha. Ato që Federico Rampini, gazetar e shkrimtar, korrespondent nga New York për të përditshmen “La Repubblica”, për një kohë të gjatë edhe korrespondent i

Studiuesit në Kinë vlerësuan analizat e 2,173 personave që ishin diagnostikuar me koronavirus, përfshirë 206 persona që vdiqën nga virusi, në tre spitalet në Hubei. Akademikët i krahasuan këto të dhëna me 3,694 persona jo të infektuar nga vendi. Një total prej 1,775 personash që rezultuan pozitiv për COVID-19, që

Gjermania zbaton menjëherë vendimin e BE-së për ndalimin e hyrje-daljeve nga vendi, duke i mbyllur kufijtë. Gjermanët që ndodhen aktualisht jashtë vendit do të kthehen përmes një aksioni të posaçëm me avionë charter. Kancelarja Angela Merkel ka konfirmuar, se në Gjermani hyn menjëherë në fuqi ndalimi i udhëtimeve vendosur nga

Italia ka thirrur 10 mijë  studentët e mjekësisë në shërbim, duke i hequr nga provimet përfundimtare, në përpjekje për të ndihmuar shërbimin shëndetësor për të përballuar koronavirusin. Numri i të vdekurve u rrit në 2503 gjatë 24 orëve të fundit, tha Agjensia e Mbrojtjes Civile, ndërsa numri i përgjithshëm i

Autoritetet shëndetësore në Zvicër kanë vendosur të kufizojnë testet e koronavirusit tek personat mbi 65 vjeç ose ata me probleme shëndetësore ekzistuese, që kanë një rrezik më të lartë për një rezultat vdekjeprurës. Lista e problemeve ekzistuese shëndetësore përfshin hipertension, diabet, sëmundje të zemrës, sëmundje kronike të frymëmarrjes, një sistem