Horizonti.al

Mënyra se si ne flasim për evolucionin mund ta bëjë të duket sikur organizmat po përpiqen të evoluojnë që të jenë më të mirë, më të shpejtë ose më të fortë se pjesa tjetër. Në të vërtetë, evolucioni nuk ka asnjë qëllim dhe rezultatet janë larg nga perfektet. Evolucioni në

Evolucioni zakonisht ndodh përgjatë miliona vjetëve, dhe madje edhe në disa jetë njerëzore të njëpasnjëshme, ne nuk mund të shpresojmë të shohim ndonjë gjë kaq dramatike sa dinosaurët që evoluojnë në zogj. Problemi me ndjekjen e evolucionit është se ndryshimet gjenetike duhet të kalohen për shumë gjenerata përpara se pasojat

Ky është ndoshta një nga keqkuptimet më të mëdha në lidhje me evolucionin – që njerëzit kanë zbritur, hap pas hapi, nga majmunët ose majmunët modernë. Mund të jetë për shkak se imazhi i mirënjohur i ‘evolucionit të njeriut’, që tregon një seri majmunësh që bëhen gjithnjë e më të

Nga faqja në facebook e gjeologut Luigi Bignami, gjeolog dhe bashkëpunëtor i Focus, një shpjegim i shkurtër i arsyeve të aktivitetit të lartë sizmik të rajoneve në kufi me Detin Mesdhe Rajoni i Mesdheut është sizmikisht aktiv për shkak të konvergjencës drejt veriut, me një shpejtësi 4-10 mm / vit,

Ja cila është origjina e frazës, që ka pushtuar rrjete sociale në kuptimin e vërtetë të fjalës. Le të bëjmë një hap prapa në histori, në herën e parë fare kur është dëgjuar fraza “Ok boomer”. Na ishte një herë Luciferi, ëngjëlli rebel i parajsës, i cili nënjë moment ngriti

Nga Uajët Red Në planet, ka disa vende ku duket sikur njeriu nuk mund të jetojë dot, dhe megjithatë disa njerëz kanë jetuar dhe jetojnë aty. Mes tyre janë komunitetet indigjene në Afrikën e Veriut, të cilët nuk kishin zgjidhje tjetër, veçse të zhvillonin metoda të zgjuara për të mbijetuar: