Speciale

Bijë e Papës Aleksandri i VI-të, emri i saj qe më i përfoluri i shekullit të XIII-të. U akuzua për çdo lloj poshtërsie, por historia nuk ka prova të sigurta Pak emra të sjellin në mendje intriga pallati dhe komplote misterioze, si ai i Lukrecia Borxhias. Dukeshë e Ferrarës, për

Në kokë, në gjoks e madje në bark. Pjesa më e madhe e jona e lokalizon vetveten në një pikë të trupit. Sepse ndërgjegja ka nevojë për një hapësirë fizike Xhoni është trupmadh me duart me kallo. Për të jetuar, dorëzon arka me birrë lart e poshtë në New Xhersi.

Jonathan Phillips Profesor i historisë në Royal Holloway, Universiteti i Londrës. Libri i tij: “Luftëtarë të Shenjtë: Një histori moderne e kryqëzatave” është botuar në 2008 Kryqëzatë: sipas rrethanave, ose një nënfjalë toksike për konflikt mes të krishterëve dhe myslimanëve, ose një shkurtim për atë që njerëzit besojnë se është

  Një libër tregon milionat e të vdekurve në kampet sovjetike nëpërmjet notave burokratike të xhelatëve dhe shënimet me të cilat Stalini, duke shkruar me dorën e tij, kërkonte më shumë ashpërsi Historia e Gulagut është historia e afirmimit të një diktature; e krijimit dhe e ekspansionit të një prej

Ai i premtoi popullit gjerman një Rajh 100-vjeçar. Dhe kur përfundoi së foluri, Adolf Hitleri kishte krijuar me të vërtetë një perandori. Por jo një gjermane, ashtu si kishte planifikuar, por amerikane. I ishte dashur vetëm një orë e gjysmë – për kaq gjatë, Adolf Hitleri i ishte drejtuar Rajhtagut

Eshtë e vështirë të mbivlerësosh se çfarë mrekullie ishte që këto diktatura u shembën kaq paqësisht në 1989-ën. Në shekullin 20, kontinenti ynë ishte shkretuar nga dy luftëra. Pikërisht prej këtij shkatërrimi u ndërtua themeli i një projekti të përbashkët europian të paqes dhe begatisë, një arritje që – pavarësisht