HISTORI

Nga Kali i Trojës, Watergate e deri tek propaganda naziste E vërteta gjoja të liron. Mirëpo, për shumëkënd, gënjeshtra dhe mashtrimi është rruga deri te paratë dhe nami, hakmarrja dhe fuqia-forca. Pikërisht për këtë shkak gjatë historisë janë shënuar shumë mashtrime mirë dhe hollësisht të përpunuara si dhe konstruksione të

PJESA E TRETE MEMORANDUM I BISEDES TELEFONIKE LENDA: Thirrje telefonike nga Kancelari Helmut Kohl i Republikës Federale të Gjermanisë PJESEMARRES: Presidenti Helmu Kohl, Kancelar Robert Hutchings, Stafi i Këshilit Kombëtar të Sigurisë (rregjistrues i bisedes) Gisela Marcuse (Përkthyese) DATA, KOHA DHE VENDI: 03 Tetor, 1990; 09:56 – 09.59 p.m.; Zyra

PJESA II BISEDAT TELEFONIKE MES PRESIDENTIT TE SHBA DHE KANCELARIT TE RFGJ SEKRET/9335 SHTEPIA E BARDHE MEMORANDUM I BISEDES TELEFONIKE LENDA: Bisedë telefonike me Kancelarin Helmut Kohl të Republikës Federale të Gjermanisë PJESEMARRES: Presidenti Helmu Kohl, Kancelar Robert Gates, (rregjistrues i bisedes) DATA, KOHA DHE VENDI: 10 Nëntor, 1989; 03:29

SEKRET 8520 SHTEPIA E BARDHE WASHINGTON MEMORANDUM I BISEDES TELEFONIKE LENDA: Thirrje telefonike nga Kancelari Helmut Kohl i Republikës Federale të Gjermanisë PJESEMARRES: Presidenti Bush, Helmu Kohl, Kancelar Robert Hutchings, Stafi i Këshilit Kombëtar të Sigurisë (rregjistrues i bisedes) DATA, KOHA DHE VENDI: 23 Tetor, 1989; 09:02 – 09.26 a.m.;

Nga shumëkush konsiderohet e vetmja dinasti e vërtetë italiane. Një familje industriale që ka ditur të zërë një vend epërsie absolute jo vetëm në ekonominë dhe shoqërinë e Italisë, por edhe në nivel botëror, duke bashkuar një mentalitet evropian sipërmarrjeje me një dashuri dhe stil tipik të traditës artizanale të

Shumica e burrave dhe grave të cilët i kanë dhënë sekrete Moskës ishin të paaftë. Burgess dhe Maclean, pjesë e grupit të spiunëve të rekrutuar nga KGB-ja në Kembrixh, mbahen mend në Britani si tradhtarë të suksesshëm, por hapja e dosjeve tregon se mjeshtrat-spiunë në Moskë i konsideronin ata si

Vittorio Zucconi Në muajt e fundit të qëndrimit në fronin e Shteteve të Bashkuara, në shpatullat e presidentëve ngrihet, siç do ta vërejë shumë shpejt edhe Barack Obama, hija e një engjëlli hakmarrës, me krahët e historisë. Nuk do të jenë më zgjedhjet, ku nuk do të marrin më pjesë,

MUHAMEDI ARAB 570-632 Besohet nga muslimanët që të jetë një profet i Perëndisë dhe është i njohur botërisht si themelues i fesë së Islamit. Muhamedi ishte një njeri nga Meka i cili jetoi gjatë shekujve të gjashtë dhe të shtatë. Në jetën e tij te hershme ai kish punuar si

Flasin për “puthje dhe përkëdheli pasionante” të shkëmbyera në kabinën e një anije. Rrëfejnë për një dashuri “të çmendur, të nxehtë, të devotshme, përvëluese, të egër, të panginjshme, xheloze e plot zemërim”, “një zjarr që ndez dhe konsumon”. Janë letra plot pasion, të mbushura me fantazi seksuale dhe aludime për

Çdo fushë shahu paraqet një shoqëri në luftë, dhe qoftë nëse kjo shoqëri është Indi, Lindjen e Mesme, apo Europë, emrat e gurëve dhe të figurave na thonë shumë për funksionimin e saj. Pra, nëse duam të analizojmë shoqëritë europiane përreth vitit 1200, asgjë nuk të tregon më shumë se

SHARE

Historia