ANALIZA

Nga John Vidal Mayibout 2, nuk është një vend i shëndetshëm. 150 personat që jetojnë në këtë fshat në bregun jugor të lumit Ivindo, dhe në thellësi të pyllit të madh Minkebe në veri të Gabonit në Afrikë, janë mësuar me periudha të herëpashershme të sëmundjeve të tilla si malarja,

Çfarë do të thotë që raporti i përhapjes duhet të zbresë nga 2.5, në 1? Një person i infektuar nga koronavirusi, në mungesë të masave për zbutjen e epidemisë, infekton mesatarisht 2.5 njerëz. Secili prej këtyre, nga ana e vet, infekton 2.5 të tjerë mesatarisht. Me këtë progresion mjaftojnë tre

Pawel Zerka Ardhja e koronavirusit ka nisur një betejë të narrativave, për rolin e BE-së. Fituesi do të përcaktojë të ardhmen e Evropës. Krizat shpesh i “farkëtojnë” udhëheqësit. Krizat e rënda mund të ndryshojnë vetë natyrën e qeverisjes. Udhëheqësit politikë evropianë, tashmë kanë kuptuar se ata nuk po reagojnë vetëm

Që kur u shfaq në Vuhan të Kinës, në fund të vitit 2019, koronavirusi është përhapur në më shumë se 150 vende. Duke qenë se nuk ka vaksinë të disponueshme për koronavirusin aktualisht dhe testimi mbetet relativisht i kufizuar në shumë vende, OBSH ka theksuar nevojën që qytetarët të ndërmarrin

Vetëm 81 milje larg nga Kina kontinentale, shteti-ishull i Tajvanit dhe afro 24 milion banorët e tij, u përballën me një kërcënim të tmerrshëm kur shpërtheu koronavirusi i ri në Vuhan, Kinë në fund të vitit të kaluar. Por në vend që të nxiste kaosin, vendi mori kontrollin e situatës.

Covid-19 vjen në një kohë kur qeveritë e botës kanë më pak mjete për të luftuar kundër pasojave të saj, sesa kishin dikur Andres Ortega Koronavirusi dhe mënyra e përpjekjes për të kontrolluar pasojat e tij, përfshirë mënyrën e të menduarit për të, po e sjell botën në një gjendje

Kriza e Covid-19 do të riformësojë në mënyrë dramatike reagimin e BE ndaj të gjitha krizave të tjera me të cilat është përballur në dekadën e fundit Nga Ivan Krastev “Sa kohë të çuditshme po jetojmë”, më shkruante dje një miku im spanjoll. Dhe të çuditshme janë vërtet. Ne nuk

Singapori, Tajvani dhe Hong Kongu ofrojnë strategji të suksesshme, të paktën deri më tani, në luftën kundër një pandemie. Por ata përdorin taktika që SHBA dhe Evropa mund të mos jenë në gjendje t’i përsërisin Dy orë. Kaq. Kohë u jepen ekipeve mjekësore në Singapor për të zbuluar detajet e

Nga Karin Brulliard Merrni tigrin e egër. Ai shoqërohet me tigrat e tjerë vetëm për t’u çiftuar, ose nëse është femër, për të rritur për një kohë të shkurtër këlyshët e saj. Në raste të tjera, tigri qëndron gjithnjë vetëm. Tigrat janë të shkëlqyer në aspektin e distancimit social. Por

Qytetet janë epiqendra e kapitalit dhe krijimtarisë, të projektuar për t’u populluar kolektivisht. Pandemitë janë anti-urbane, gjahu i tyre është dëshirA jonë njerëzore për të qenë të lidhur me njëri-tjetrin Foto: Bota.al Michael Kimmelman Po bëhet çdo orë e më e vështirë, për të gjetur normalen e re. Ne kemi

SHARE

Analiza