Home»Covid19»Sipas ligjit cili është një ‘justifikim i arsyeshëm’ për të udhëtuar gjatë mbylljes?

Sipas ligjit cili është një ‘justifikim i arsyeshëm’ për të udhëtuar gjatë mbylljes?

Dominic Cummings, këshilltari më i lartë i Kryeministrit, thotë se ai u soll “në mënyrë të arsyeshme dhe të ligjshme” kur bëri një udhëtim në një adresë në Durham në fund të marsit për të qenë afër të afërmve. Ai thotë se kjo ishte për shkak se gruaja e tij kishte simptoma Covid-19 dhe ai ishte i shqetësuar për kujdesin e fëmijëve nëse sëmureshin gjithashtu.

Këshillat zyrtare të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar thonë se nuk duhet të vizitoni një pronë tjetër – qoftë për qëllime izolimi apo pushime. Por në ligj, përkufizimi i një “justifikimi të arsyeshëm” nuk ka qenë kurrë i qartë.

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *