Home»Covid19»Pse është i nevojshëm distancimi shoqëror?

Pse është i nevojshëm distancimi shoqëror?

Distanca sociale është e rëndësishme sepse koronavirusi përhapet kur një person i infektuar shpërndan nëpërmjet kollës pikat e vogla – të mbushura me virus- në ajër. Këto mund të merren nëpërmjet frymëmarrjes ose mund të shkaktojnë infeksion nëse prekni një sipërfaqe ku këto pika po qëndrojnë, dhe pastaj prekni fytyrën tuaj me duar të palara.

Çfarë është vetë – izolimi?

Nëse shfaqni simptoma të koronavirusit – siç është kolla e thatë dhe temperatura e lartë – duhet të merrni masa paraprake shtesë.

Ju duhet të qëndroni në shtëpi dhe të mos dilni për asnjë arsye. Kjo praktikë njihet si vet izolim.

Ju nuk duhet të dilni edhe për të blerë ushqim ose ilaçe, dhe përkundrazi porosisni këto në internet, ose kërkoni nga dikush t’i heqë ato në shtëpinë tuaj.

Ju mund të përdorni kopshtin tuaj, nëse keni një të tillë.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *