Home»Covid19»Mbretëria e Bashkuar duhet të kishte vepruar më herët

Mbretëria e Bashkuar duhet të kishte vepruar më herët

 

Një anëtar i grupit këshillimor shkencor të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, i njohur si SAGE, i ka thënë BBC-së se do të dëshironte që qeveria të kishte vepruar më herët në luftën kundër koronavirusit.

Sir Ian Boyd, një profesor i biologjisë në Universitetin St Andreës, i tha Coronavirus Neëscast: “Do të kisha dashur të më kishin parë duke vepruar një javë ose dy javë më parë dhe kjo do të kishte bërë një ndryshim mjaft të madh në pafundësinë e kurbës së infeksionit dhe rrjedhimisht shkalla e vdekjes “.

Ai sugjeroi që qeveria ta bazonte vlerësimin e saj fillestar në transmetueshmërinë e virusit SARS, i cili është më pak infektiv se ky koronavirus.
Ai përshkroi Mbretërinë e Bashkuar dhe vendet e tjera evropiane si “pak më të ngadaltë” dhe më pak të përgatitur sesa vendet që kishin provuar SARS në fillim të viteve 2000. “Unë mendoj se disa politikanë do të duhej të kishin reaguar më herët, por në mendimin e tyre politik ndoshta nuk do të ishte e mundur sepse njerëzit nuk do të ishin përgjigjur ndoshta në mënyrën si vepruan në fund,” tha ai. Profesor Boyd, i cili ishte këshilltari kryesor shkencor në departamentin e mjedisit nga 2012-19, gjithashtu u bëri thirrje ministrave të ndalen duke thënë se ata ishin “udhëhequr” nga shkenca në veprimet e tyre pasi kjo gjë është “disi e pavërtetë”.

 

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *