Home»Covid19»STUDIMI: Koronavirusi ka vrarë 5 herë më shumë të varfërit se të pasurit në Spanjë

STUDIMI: Koronavirusi ka vrarë 5 herë më shumë të varfërit se të pasurit në Spanjë

Shkalla e vdekshmërisë nga koronavirusi në pjesën më të varfër të Spanjës është pesë herë më e lartë se në mesin e banorëve më të pasur të rajonit, tregoi një studim në provat më të fundit se si COVID-19 godet më nevojtarët.

Rajoni verilindor i Katalonjës, që përbën një të gjashtën e 47 milion banorëve të Spanjës, ka numrin e dytë më të lartë të rasteve të regjistruara të koronavirusit dhe vdekjeve midis rajoneve. Spanja ka qenë një nga vendet më të goditura me gati 28,000 viktima.

Studimi i bërë nga një institut rajonal i shëndetësisë, kontrolloi rastet e koronavirusit të Katalonjës dhe vdekjet deri në 7 maj kundër moshës dhe të ardhurave./bota.al/

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *