Home»Keshilla»Mos ki turp të bësh këto dhjetë gjëra në jetë

Mos ki turp të bësh këto dhjetë gjëra në jetë

  1. Nuk ka problem ta “prishni pak” dietën. Biskota, kek, ndonjë brauni. Mjaft numëruat kaloritë. Jeta është e gjitha e bazuar në ekuilibrin. Asnjëherë mos u ndjeni fajtorë kur hani një meze të lehtë me disa ëmbëlsirat.
  2. Nuk ka problem të keni ditë të këqija. Të jemi realistë. Jeta nuk është gjithmonë ylber dhe njëbrirësh. Disa ditë janë thjesht re stuhish dhe luftëra epike. Mos harroni se dielli do të shkëlqejë përsëri, gjithmonë. Mos lejoni që një ditë e keqe ose një pengesë sfiduese t’ju godasë tani, ose në ditët e ardhshme me diell.
  3. Eshtë në rregull të mos ndihesh mirë. Ditë më të mira po vijnë. Ditët më të mira do të jenë këtu për të qëndruar dhe vazhduar. E tashmja mund të jetë e vështirë, por edhe ju jeni të fortë. Në fund të fundit, gjithçka do të jetë në rregull. Dhe nëse nuk ndodh, ky thjesht nuk do të jetë fundi. Merrni frymë thellë. Ndonjëherë duhet të ndahemi në një mijë copa, para se të bashkohemi përsëri.
  4. Eshtë në rregull të humbasësh miqësitë. Koha zbulon se cilët janë miqtë e vërtetë. Shokë që qëndrojnë pranë jush në momentet më të mira dhe ato më të këqija. Asnjëherë mos e fajësoni veten për një miqësi të dështuar. Asnjëherë mos mendoni se ka diçka që nuk shkon tek ju.
  5. Eshtë në rregull të mos jeni të dashuruar. Ju jeni të rinj dhe të pashëm. Mjaft kërkuat dashurinë. Dashuria do t’ju gjejë kur të jeni gati. Dashuria do t’ju gjejë kur të keni nevojë. Përqendrohuni tek vetja. Jini të egër dhe të lirë. Lërini krahët të fluturojnë.
  6. Eshtë në rregull të kërkoni njerëz për ndihmë. Duhet pranuar që të kërkosh ndihmë mund të jetë frikësuese ndonjëherë, por ti je një qenie njerëzore. Dhe ju jeni gjithashtu të jashtëzakonshëm. Mos kini frikë të kërkoni ndihmë, nëse jeni duke luftuar mes vështirësive.
  7. Eshtë në rregull të qash. Sfidoni sytë tuaj. Pastaj që fshini lotët. Vendosni pakëz buzëkuq dhe pushtoni botën. Ndonjëherë mënyra e vetme për të kapërcyer gjërat është të lëshohesh në një të qarë të mirë. Kështu që, nxirreni ankthin dhe vazhdoni përpara.
  8. Eshtë në rregull të humbasësh gjithçka. Ju jeni njerëzorë. Budallallëqet janë pjesë e jetës. Dhe nuk ka asnjë problem. Budallallëqet nuk përcaktojnë se kush jeni ju.
  9. Eshtë në rregull të jesh vetvetja. Ju jeni perfektë, kështu si jeni. Ju jeni një kryevepër. Një kryevepër e bukur, e guximshme dhe rebele. Përqafoni gjithçka që bëni. Përqafoni të metat dhe papërsosmëritë tuaja. Asnjëherë mos u ndalni së jetuari në maksimum.
  10. Eshtë në rregull të lësh gjërat të shkojnë. E kaluara është një rreth vicioz, që do të vazhdojë t’ju tërheqë poshtë. Një vorbull që do të vazhdojë t’ju thithë. Dhe është toksike. Prapa jush është një zjarr. Ecni përpara. Jini të lirë. Asnjëherë mos u ndjeni fajtorë për të ecur përpara. Shkoni përtej. Shkoni përpara. Asnjëherë mos shikoni mbrapa. / meb.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *