Home»Horizonti.al»Misteret e pazgjidhur të historisë: Vijat Nazca

Misteret e pazgjidhur të historisë: Vijat Nazca

Screen Shot 2015-12-02 at 17.21.52

Vijat Nazca janë njëkoleksion gjeoglifesh në Peru, dhe është mister se si janë krijuar dhe përse. Ekzistojnë afro 13 mijë vija që krijojnë 800 figura dhe mbulojnë një zonë prej afro 175 milje katrorë. Mendohet të jenë krijuar mes viteve 500 pes dhe 500.

Format të duket sikur janë krijuar nga duar gjigande. Ato paraqesin kafshë, bimë dhe forma. Cuditërisht, qëllimi i tyre ka mbetur i pazbuluar. Eshtë unike që mund të shihen të plota vetëm nga ajri. SI kanë mundur këta popuj të lashtë t’i projektojnë? Ky është një prej mistereve të vijave Nazca. Ka shumë spekulime në lidhje me përfshirjen e alienëve në këto formacione. Disa thonë se janë vende për uljen e mjeteve ajrore të alienëve, të tjer ëthonë se janë projektuar nga jashtëtokësorët. Më shumë gjasa ka që të jenë krijuar për të nderuar perënditë e popullit Nazca./Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *