28/03/2020

“Carnegie Europe” Roza Balfur, anëtare në programin e Evropës në “German Marshall Fund”: Evropa jo vetëm që mund të bëhet më e fortë pas pandemisë së koronavirusit. Por ajo ka një përgjegjësi globale për ta bërë këtë. Çdo ditë, evropianët po tregojnë se solidariteti dhe zgjuarsia mund të jenë transformuese.

Nga Nicholas Mulder A është bota në luftë me koronavirusin? Muajin e kaluar, Xi Jinping e quajti përpjekjen e vendit të tij ndaj virusit një “luftë të popullit”. Javën e shkuar, Donald Trump e etiketoi veten një “president të kohës së luftës”, ndërsa Emanuel Makron, tha se Franca është “në