22/03/2020

Përvoja e vendit tregon se hapat për të izoluar koronavirusin dhe për të kufizuar lëvizjen e njerëzve duhet të vendosen që në fillim, me qartësi absolute, pastaj të zbatohen në mënyrë rigoroze Jason Horovic Ema Bubola Elisabeta Povoledo Ndërsa infeksionet koronavirusit në Itali shënuan mbi 400 raste dhe vdekjet arritën

Youval Noah Harari Njerëzimi tani po përballet me një krizë globale. Ndoshta kriza më e madhe e gjeneratës sonë. Vendimet që do të marrin njerëzit dhe qeveritë brenda javëve të ardhshme, me siguri do ta formësojnë botën për vitet në vazhdim. Ato do të formësojnë jo vetëm sistemet tona të

Janë 53.578 raste pozitive të konfirmuara në Itali sipas buletinit të Mbrojtjes Civile, që ka dalë të shtunën në mbrëmje. 17,708 pacientë në spital, nga të cilët 2.857 nën kujdes intensiv. Numri i vdekjeve u rrit në 4,825. Në Evropë, Spanja arrin në mbi 25,000 raste pozitive me mbi 1.300

Evropa është një nga rajonet më të goditura, me një numër vendesh që luftojnë me shpërthime të mëdha të pandemisë. Ja çfarë po ndodh në Evropë: Italia raporton rritjen më të madhe të numrit të vdekjeve në një ditë: Në 24 orët e kaluara, Italia regjistroi 793 vdekje, që do

Pandemia do të na ndryshojë përgjithmonë: individualisht, dhe si shoqëri. Vlerësimet flasin për 25 milion të papunë në mbarë botën, dhe për një Itali të ngjashme me atë të viteve 1940. Ndoshta do të lindin punë të reja, megjithatë do të kemi një perceptim tjetër për atë që është e