19/03/2020

Dashi Ju vini nga tre ditë me të vërtetë të rënda, të diktuara jo vetëm nga ky moment veçanërisht negativ që po kalon vendi, por edhe nga një pamje yjore jo veçanërisht e përshtatshme. Këtë fundjavë do t’ju duhet ca më shumë shpërqendrim për të shmangur përgjumjet. Prilli tani është

Covid-19 vjen në një kohë kur qeveritë e botës kanë më pak mjete për të luftuar kundër pasojave të saj, sesa kishin dikur Andres Ortega Koronavirusi dhe mënyra e përpjekjes për të kontrolluar pasojat e tij, përfshirë mënyrën e të menduarit për të, po e sjell botën në një gjendje

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, tha të mërkurën se OBSH-ja do të nisë një studim kërkimor me shumëkahësh e shumëkombësh provash klinike për testimin e terapive të mundshme ndaj koronavirusit, si pjesë e një përpjekje agresive për të t’i dhënë hov kërkimit global të barnave për

“Po ju drejtohem sot në këtë mënyrë të pazakontë, sepse dua t’ju flas si Kancelare në emër edhe të gjithë kolegëve të mi në Qeverinë Federale. Kjo është pjesë e demokracisë së hapur, që do të thotë se ne marrim vendime politike transparente dhe i shpjegojmë ato. Se ne justifikojmë

Kina po fillon të testojë një vaksinë tek njeriu kundër koronavirusit, ka thënë në Pekin Ministri i Mbrojtjes. Vaksina është zhvilluar nën drejtimin e epidemiologut Chen Wei. Ajo është aprovuar pas testimeve fillestare dhe thuhet se mund të përdoret tek njerëzit. “Ministri i Mbrojtjes e përshkruan si të sigurtë dhe

Studiuesit në  Melbourne kanë vënë re një përgjigje imune në një prej pacientëve të parë me koronavirus duke treguar aftësinë e trupit për të luftuar virusin dhe shërimin prej tij. Studiuesit në Institutin Peter Doherty ishin në gjendje të testonin mostrat e gjakut në katër pika të ndryshme kohore në