16/03/2020

Studimet në shtete të ndryshme dhe shpërthimi masiv i koronavirusit nga Kina në Europë, e madje edhe në Shtetet e Bashkuara, ka ngritur pikëpyetje të mëdha për mënyrën se si Covid-19 përhapet. Fillimisht, sipas zyrtarëve amerikanë, në përhapjen e virusit ndikonin përgjithësisht personat që kishin shfaqur simptoma, si temperaturë e

Dr. Hektor Grazhdani SI TE MBROHEMI Virusi i ri corona, nga ajri hyn tek njeriu nga goja, hunda dhe ne syte; sapo prek aty mukozat e tyre i deperton. Perhapet ne trup, dhe karaketeristika e coronavirusit te ri eshte qe vendin kryesor ku vendoset dhe shumezohet eshte mushkeria. Menyra kryesore

Nobelisti Michael Levitt, një biofizikant amerikano-izraelit, i cili është edhe pedagog i biologjisë strukturore në Universitetin Stanford dhe kalon pjesën më të madhe të kohës së tij në Tel Aviv, papritur u bë emër i njohur në Kinë, duke ofruar siguri për popullin gjatë kulmit të koronavirusit në vend. Levitt

Fabio Fazio Janë ditë shumë të vështira, në të cilat kemi të gjithë mundësinë të reflektojmë mbi domethënien e fjalëve dhe të gjithë atyre gjesteve të përditshme, të vegjël e të çmuar, që na mungojnë. Po përjetojmë provën më të vështirë e të papritur me të cilën mund të përballeshim,

Ka shumë viktima nga koronavirusi në Itali, por ka dhe të shëruar.  “Edhe gjyshërit shërohen”, thotë pa e fshehur gëzimin  Lorenza, një 75 vjeçare e shtruar në spitalin San Martino të Gjenovës nga koronavirusi, e cila shumë shpejt do të shkojë në shtëpi. “Kur më thane se cfarë kisha, u dëshpërova. Mendova

Në Kinë, mbyllja funksionoi menjëherë, por u kuptua pas 12 ditësh: dhe mospërputhja kohore midis asaj që dimë dhe asaj që po ndodh, jepet nga fakti se ajo që ne shohim ka ndodhur (rreth) 7 ditë më parë Sa kohë do të duhet për të kuptuar nëse kufizimet funksionojnë? Një