25/02/2020

Fabrizio Bianchi, Liliana Cori Së bashku me epideminë, frika përhapet dhe rritet pashmangshmërisht. Nuk është një risi, në të vërtetë është një konstante që ka të bëjë kryesisht me sëmundjet infektive, ndërsa është shumë e vogël në lidhje me sëmundjet jo ngjitëse. Arsyeja qëndron në teorinë e komunikimit të rrezikut,

1. Si ndodh përhapja? Përmes pikëzave që një person i infektuar nxjerr duke marrë frymë, folur, kollitur apo teshtirë. Këto pikëza mund të hyjnë në rrugët ajrore të një personi tjetër, që ndodhet në më pak se një metër e gjysmë distancë. 2. Cilat janë masat që duhen marrë? Qëndroni

Një mijë njerëz në karantinë në hotelin H10 Costa Adejie Palace, në qytetin Adejie, ku mjeku italian që doli pozitiv për testin e koronavirusit në Tenerife po qëndronte me gruan e tij. Lajmin e ka përcjellë Diario de Avisos. Zyrtarët ushtarakë dhe të zbatimit të ligjit ndalojnë largimin e njerëzve