24/02/2020

Dashi Fakti që shumë gjëra janë ndalur posaçërisht në lidhje me punën, po krijon një gjendje të agjitacionit të brendshëm që po zvarritet prej ca kohësh tashmë. Siç e kemi përmendur disa herë tashmë, nga fundi i marsit shumë gjëra do të ndryshojnë për mirë dhe prandaj është vetëm çështja

T’u shpjegosh fëmijëve se si një gjë e padukshme, virusi, mund të bëjë aq shumë dëm nuk është një gjë e lehtë. Ajo që nuk duhet bërë është të heshtësh. Duhet të jemi të sinqertë, të shpjegojmë se sëmundja në disa raste (personat më të dobët) mund të çojë në

Pse u përhap aq shpejt? Cilat janë simptomat? Si ka mundësi që nuk është gjetur pacienti zero? A jemi në epidemi apo pandemi? Autoritetet italiane përpiqen të mos përhapin panik por koronavirusi po shkakton jo pak frikë. Dhe ka shumë pyetje që italianët i bëjnë vetes dhe për të cilat

“Ne kemi pesë persona që kanë ndërruar jetë në Lombardi, i fundit është një nga të parët që ishte identifikuar si pozitiv në Castiglione d’Adda dhe më pas u transportua në Sarko. Ata janë të gjithë njerëz me një kuadër klinik veçanërisht të dobësuar ose shumë të moshuar”. Ky shpjegim

“Nuk ka shpërthime të tjera” për Coronavirusin. “Ende nuk ka konfirmime për lidhjet midis vatrave shpërthimeve.” Kështu ka deklaruar pak më parë i Mbrojtjes Civile Italiane, Angelo Borrelli. Të gjashtë personat që vdiqën në Itali nga Coronavirusi “kishin patologji të mëparshme”. Komisioneri i urgjencës i koronavirusit Angelo Borrelli sapo e

Prokuroria e Milanos ka hapur një hetim me hipotezën e “manovrave spekulative” mbi nevojat themelore në lidhje me shitjet me çmime “të çmendura”, veçanërisht në platformat në internet, të xhelave dezinfektues dhe maskave në këto ditë të emergjencës së koronavirusit. Dosja aktualisht është në ngarkim të personave të panjohur dhe