16/02/2020

Koronavirusi na tregon sa të papërgatitur jemi për të përballuar rreziqet biologjike Margaret Hamburg* Mark Smolinski* Në vitin 2011 një virus i ri, MEV-1, doli nga Kina dhe u përhap shpejt në të gjithë botën, duke vrarë 2.5 milion njerëz në SHBA dhe 26 milion në mbarë botën. Ky shpërthim

Dashi: Për horoskopin javor, ka një rikuperim të ndjenjave. Partneri do të jetë shumë i vëmendshëm. Pra, kini kujdes që të mos e prishni këtë harmoni me komente kritike ose tepër të drejtpërdrejta. Nëse doni të ruani qetësinë në jetën tuaj si çift, duhet të përpiqeni të mbani një qëndrim

E gjithë historia njerëzore është e mbushur me shenja më se evidente të ekzistencës së një forme alternative komunikimi të ndryshëm nga shkrimi apo gjuha e folur, dhe e njohur universalisht, duke qenë shumë herë intuitive. Përdorimi i një gjuhe shprehëse, sintetike, përfaqësuese e skenave apo formave është e lashtë.

Po sikur dashuria të kishte të bënte me shifrat? Matematikani i Kembrixhit Bobby Seagull me siguri do të thoshte kështu. Në fakt, duke përdorur ekuacionin e famshëm të Drake, ai ka zbuluar se si të gjente një bashkëshort shpirtëror, duke zgjidhur kështu kërkimin rraskapitës për gratë, në lidhje me atë

Nëse doni të dini më shumë për të ardhmen tuaj, gjithçka që duhet të bëni është t’i hidhni një sy kësaj fotografie, dhe të zgjidhni simbolin që ju tërheq më së shumti. Simboli 1: Kohët e fundit, keni vërejtur me kujdes situatën tuaj dhe ju mund të keni vënë re

Qëllimi i këtij artikulli nuk është që të zhytet në evolucionin sociologjik të racës njerëzore, por të na kujtojë për vlerat që shumica prej nesh i ndajmë. Quajeni këtë kuptim kolektiv një “kontratë sociale”, “ligjet e njerëzimit”, “ligjet e të qënit njeri”, apo si të doni. Kuptimi mbetet i njëjti: