12/01/2020

Njihja një grua që kishte frikë t’u tregonte njerëzve atë që donte. Ajo nuk dinte të thoshte jo. U ngatërrua në një rrjetë detyrimesh, ankthi dhe gënjeshtrash të bardha. Isha unë. Gjëja më e keqe ishte se as nuk kuptoja çfarë po bëja. Mendova se dija të thoja “jo”, por

Njerëzit me të cilët ju rrethoheni ndikojnë në mënyrën se si i qaseni jetës. Duke qenë qenie njerëzore, ne udhëhiqemi nga emocionet dhe orientohemi vazhdimisht nga energjitë emocionale që burojnë nga ata që janë përreth nesh. Nëse vendosim të takojmë njerëz pozitivë, edhe ne do ta jetojmë jetën tonë në

Leximi nuk është vetëm një instrument thelbësor për arsimin dhe një mjet për afrimin e realitetit, por është gjithashtu një mjet për t’u çlodhur. Dhe që fëmija juaj të mos e jetojë të lexuarit si detyrim por si kënaqësi, ju ofrojmë disa këshilla për ta shoqëruar atë drejt një qasje

Vetëvlerësimi i një qenie njerëzore është një nga pasuritë më të brishta që kemi. Sa delikate, aq edhe e çmuar, është ndoshta motori i domosdoshëm që na lejon të arrijmë në fund të ditës ende në gjendje të mirë shëndetësore. Nuk ka rëndësi se çfarë ferri është zyra apo në

Të ndjehesh e detyruar të kënaqësh të gjithë dhe për këtë, të fshehësh personalitetin e vërtetë, dëshirat e tua, shijet: një qëndrim që mund të na dëmtojë vetëm ne. Të jetosh kështu nënkupton helmim i ekzistencës tënde. Eshtë e vështirë të gjesh një shpjegim që mund të justifikojë një sjellje

Ne gratë jemi kokëforta. Jemi aq shumë sa nëse fiksohemi pas një djali, pavarësisht se ndizet drita e kuqe e alarmit që thotë “qëndroni larg”, ne nuk duam ta lëmë. Por realiteti është një tjetër: ekzistojnë lloje të meshkujve që do të ishte më mirë të shmangeshin, sepse me ta