08/01/2020

Presidenti Trump u tërhoq nga aksioni i mëtejshëm ushtarak kundër Iranit sot, si dhe bëri thirrje për një përpjekje të re diplomatike pasi konfrontimi i gjashtë ditëve të fundit u duk se u lehtësua disi, pas sulmeve iraniane me raketa, të cilët rezultuan më shumë simbolike sesa vdekjeprurëse. “Irani duket

DASHI Jeni disi të shqetësuar. Do të dëshironit të bënit shumë gjëra por ka bllokime që vijnë nga jashtë. Diçka që keni dashur të përfundoni në shumë pak kohë, është zbehur. Midis qëllimeve që ndryshojnë ose largohen, rrezikoni të demoralizoni veten. Ju ftoj vetëm të jeni më të durueshëm dhe

Irani ka zgjedhur një armë të përdorur shpesh në teatrin e Lindjes së Mesme për hakmarrjen e vet. E para. Baza e al Asadit është 370 kilometra larg territorit iranian, ajo e Erbilit 105 kilometra, ose në distanca që mund të “rrihen” nga shumë prej raketave në zotërim të forcave

Engjëlli numër 1 Gjithçka do të shkojë mirë: ditët dhe javët janë plot gëzime dhe dhimbje. Por, para së gjithash, ato janë gjithmonë plot probleme të ndryshme. Sigurisht, shumë shpesh i bëni vetes pyetje të tilla si: “Kur do t’i shoh rezultatet e punës sime? Kur do të kem më

Vladimir Putini shfaqet në Siri, në atë që përbën vizitën e dytë zyrtare në vend. Një vizitë e beftë, e cila vjen ndërsa daullet e krizës iraniane dëgjohen fort, e teksa Shtetet e Bashkuara që po nxitojnë në një luftë kundër Teheranit Ishte e pritshme një lëvizje e Putinit në

BAGHDAD – Irani sulmoi dy baza amerikane në Irak, që strehojnë trupat amerikane me një breshëri raketash të mërkurën, njoftuan media zyrtare iraniane si dhe zyrtarë të Shteteve të Bashkuara, duke përmbushur premtimin e Teheranit për t’u hakmarrë për vrasjen e një komandanti të lartë iranian. “Hakmarrja e ashpër nga