Covid19 keshilla

Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) ka publikuar disa masa, se si duhet të kujdesemi për të moshuarit dhe fëmijët, në situatën e përhapjes së virusit COVID -19, edhe në vendin tonë. “Nëse je mbi 60 vjeç, ose keni sëmundje të tjera si sëmundje kardiovaskulare, respiratore, diabet shmangni ambientet e populluara

Drejtori i qendrës Kombëtare të Urgjencës, Skënder Brataj ka dhënë disa këshilla për qytetarët e ngujuar nëpër banesa se si të trajtojnë, në kushte shtëpie, disa simptoma që mund të kenë lidhje me koronavirusin. Me një video në facebook, Brataj tregon me detaje se çfarë medikamentesh duhet të përdorim në

Në një kohë kur izolimi në shtëpi është mënyra më e mirë për të luftuar koronavirusin, nuk duhet harruar se mjeti me të cilat kemi të bëjmë, duhet t’i mbajmë sa më të pasta. Një ndër to janë telefonat celularë, higjiena e të cilëve është po aq e rëndësishme sa

Imagjinoni të keni ngecur në shtëpi në karantinë për shkak të koronavirusit të ri ose ndonjë pandemie tjetër. Mund të ndodhë. A je gati? Sipas zyrtarëve të shëndetit, ja se çfarë ju nevojitet:   Sanitizues i duarve me bazë alkooli që përmban midis 60 dhe 90 përqind alkool; Ilaçet për

Bazuar në këshillat më të mira nga profesionistë të shëndetit, zyrtarë dhe ekspertë Ndërgjegjësimi në rritje për përhapjen e koronavirusit Covid-19 kudo në botë, do të thotë që të gjithë do të duhet të sfidojnë zgjerimin e përhapjes, përmes masave të ndryshme. Nëse keni një rast të konfirmuar të sëmundjes

Pse nuk mund t’i vë duart në fytyrë? Mënyra kryesore e transmetimit të Coronavirusit të ri është nga stërklat e frymëmarrjes që mund të kalojnë nga një person tek tjetri përmes teshtitjes, kollës dhe kontakteve personale direkte, por edhe përmes duarve që, nëse nuk janë pastruar, mund të jenë të