Covid19 speciale

Murtaja, Gripi Spanjoll, dhe sëmundje të tjera epidemike e kanë transformuar rrënjësisht mënyrën se si jetojnë njerëzit A do ta ndryshojë botën Covid-19? Po, nëse ajo është e ngjashme me pandemitë e dikurshme. Epidemitë dhe sëmundjet virale, kanë diktuar rregullisht rrjedhën e civilizimit njerëzor, duke vrarë miliona njerëz, dhe duke

Vdekja e Zezë, Gripi Spanjoll dhe shpërthime të tjera të sëmundjesh kanë transformuar mënyrën se si njerëzit jetojnë. Këtu keni gjithçka që duhet të dini: A do ta ndryshojë Covid-19 botën? Po, nëse është e ngjashme me pandemitë e së kaluarës. Plagët dhe ngjitjet virale kanë ndezur rregullisht rrjedhën e

Kristian Drosten, që drejton Institutin e Virologjisë në Spitalin “Charité” në Berlin, ishte një nga shkencëtarët që e identifikoi virusin e SARS-it në vitin 2003. Si drejtues i laboratorit të Institutit të Shëndetit Publik për koronaviruset, ai është eksperti kryesor i qeverisë gjermane, që dikton masat e marra për të

Mundësia që një valë e dytë koronavirusi të shpërthejë në të gjithë Evropën (përfshirë Britaninë e Madhe)  nuk është më një teori e padëgjuar, sipas drejtueses së agjencisë së BE-së përgjegjëse për këshillimin e qeverive. “Por çështja është kur dhe sa e madhe do të jetë kjo valë, kjo është

Ndërsa disa shtete në SHBA po fillojnë të lehtësojnë masat e bllokimit, e ardhmja e shtrëngimit të duarve mbetet e pasigurt. “Unë nuk mendoj se duhet të shtrëngojmë duart përsëri, që të jem i sinqertë me ju,” tha Dr Anthony Fauci, një anëtar i spikatur i ekipit anti-koronavirus në Shtëpinë

Komisioni Evropian paralajmëroi se pandemia e koronavirusit kërcënon të ardhmen e eurozonës, duke krijuar hendek të madh ekonomik midis 19 shteteve anëtare, gjatë atij që pritet të jetë recesioni më i thellë, që nga Depresioni i Madh. Komisioneri ekonomik i BE-së, Paolo Gentiloni, tha se ekziston një nevojë urgjente për