Covid19

Lajme dhe analiza nga situata botërore me Covid19

Nga Ardit Rada Nuk e kam zakon të fajësoj askënd që rend pas lajmit të fundit dhe atij ekskluziv, sepse ato kërkojnë gjithmonë konfirmim me kohën. Teksa pritej që lufta e tretë të bëhej për klikime, koronavirusi nxitoi për të na mbyllur brenda duke sjellë edhe budallepsje. Dhe kush u

U bënë muaj që lexojmë dhe studiojmë mbi coronavirusin, por shumë pyetje mbeten pa përgjigje. Eshtë normale, veçanërisht kur bëhet fjalë për një pandemi: studimet bëhen më me shpejtësi dhe vendimet shpesh duhet të bazohen në hipoteza që presin ende verifikim; urgjenca prodhon nënvlerësime ose hartografim të dobët; shifrat e

Alex Soros Kriza COVID-19 i ka dhënë Bashkimit Evropian një mundësi për të zbatuar diskurset e veta madhështore mbi vlerat dhe të drejtat, dhe të afirmohet si udhëheqës global. Për ta rrokur këtë shans, BE dhe vendet anëtare duhet të demonstrojnë solidaritet shumë më të madh, sidomos ndaj Italisë, sesa

Nga Selam Gebrekidan Në Hungari, kryeministri Orban mund të sundojë tani vetëm me dekrete. Në Britani, ministrat kanë në dispozicion atë që një kritik e quajti pushteti i “vëzhgimit”, për t’i ndaluar njerëzit në çdo kohë, dhe për të mbyllur kufijtë. Kryeministri i Izraelit, ka mbyllur gjykatat e vendit, dhe

Spanja vijon të jetë nën pushtetin e frikshëm të koronavirusit ku vetëm në 24 orët e fundit janë shënuar 849 viktima duke e cuar në 8189 numrin e personave që kanë humbur jetën. Lajmi bëhet i ditur nga ministria e Shëndetësisë e cila raporton se numri total i të infektuarve

Nga Havier Solana MADRID – Siç mund ta dinë shumë lexues, unë aktualisht ndodhem i shtruar në spital në Madrid pasi jam testuar dhe kam rezultuar pozitiv për COVID-19. Shërimi im ka qenë i ngadaltë, por perspektivë është inkurajuese. Megjithëse qëndrimi i izoluar nga njerëzit e dashur qenë diçka e