Shkence

A mund të kuptoni që dikush na gënjen nga sytë e tij? mMakina e së vërtetës funksionon apo është një bllof? Po serumi i së vërtetës? Pavarësisht se pse themi një gënjeshtër, shkencëtarët besojnë se një gënjeshtër përbëhet nga dy pjesë: kur ne shtiremi, duhet të krijojmë gënjeshtra dhe madje

Besimi mund të bazohet në një kryqëzim vështrimesh. Dhe instinkti ka këtu rolin kryesor. Ky është rasti për shembull, kur duhet të vendosim nëse duhet t’i besojmë apo jo një personi që e takojmë për herë të parë. Në këtë situatë, një shikim mund të jetë vendimtar:edhe në bazë të

Misionet “Apollo” ishin ngjarje të jashtëzakonshme të historisë. Por pavarësisht profilit të trye të lartë, disa histori magjepsëse mbeten të pathëna – ose të mbajtura fshehur prej agjencisë hapësinore të Amerikës, ose të shmangura nga syri i publikut… ÇFARE RREZIQESH I FSHEHU NASA PUBLIKUT? Ajo që ne mbajmë mend, është

Numri i miteve dhe legjendave mbi Çarls Darvinin duket se po rritet me kalimin e kohës. Një prej më të zakonshmeve është ajo sipas të cilës, është e pamundur të besosh në Zot dhe në evolucion në të njëjtën kohë. Kjo legjendë është forcuar ndoshta prej vrullit antifetar të ateistëve

Shkencëtarët janë duke ndjekur me kujdes vetitë e shumëzimit të organizmave mikroskopike, përfshirë ato që shkaktojnë sëmundjen e gjumit afrikan. Ata thonë se ajo që ndodh mes dy parazitëve mund të ketë pasoja të rëndësishme tek njerëzit. Studjuesja Wendy Gibson thotë se kur është fjala për parazitët një-qelizorë, të njohura si

Çfarë mendoni se është më e mundshme – të goditesh nga rrufeja apo të vritesh nga një asteroid që bie? Ju mund të habiteni, por probabiliteti i vdekjes së shkaktuar nga një asteroid, është pothuajse dy herë më i lartë. Në librin e tyre të Injorancës së Përgjithshme, Stephen Fry,