ANTI-FAKE NEWS

  Twitter, nën një kontroll të ashpër për përdorimin e paralajmërimeve të kontrollit të fakteve, ka shtuar në këtë kategori dhe tweet – et nga zëdhënësi i ministrisë së jashtme të Kinës. Paralajmërimi i është shtuar tweet-eve nga zëdhënësi Lijian Zhao, në të cilat ai deklaroi: “Mund të jetë ushtria

Mediat sociale janë ngatërruar me postime që përmbajnë informacion të rremë dhe të pavërtetë në lidhje me pandeminë e koronavirusit. Ne kemi kontrolluar fakte disa nga ato pretendime më të përhapura këtë javë. Të ashtuquajturat shënja “mbrojtëse” që mbrojnë nga viruset po shiten në të gjithë botën. Disa nga shënjat,

Një pretendim që po ndahet gjerësisht në mediat sociale se vendosja e maskave për një kohë të gjatë mund të jetë e rrezikshme “nuk është aspak e vërtetë”, ka thënë Organizata Botërore e Shëndetit. Një artikull që publikon pretendimin u shfaq për herë të parë në internet në spanjisht, në

Nga Oliver Burkeman Prej disa kohësh jam përpjekur të gjej fjalët, për të përcaktuar një gjendje në të cilën e gjej veten shpesh, dhe nga e cila shenja edhe te njerëzit e tjerë. Nuk bëhet fjalë për gjendjen e të qënit “të shpërqëndruar”, por nuk ka të bëjë as me

Lajmet e klasifikuara në kategorinë e Fake News mund të futen përgjithësisht në pesë kategori, teksa ekspertët përpiqen që të zhvillojnë një mënyrë për të paralajmëruar lexuesit, se çfarë mund të ndeshin, ndërkohë që “shfletojnë” mediat online.  Për lexuesin, është mirë që të paktën të ketë mundësinë të identifikojë lajmet

Tom Wolfe dhe Gay Talese kundër shoqërisë histerike të rrjeteve sociale: çdo hollësi bëhet ngjarje epokale. “Nuk më duket se Facebook, Twitter apo blogosfera kanë pjellë shkrimtarë të paharrueshëm. Më vjen në mendje ajo që thoshte Marshall McLuhan…” «Nganjëherë do të ishte më mirë të heshtej». E thekson një gjë