EtikNet

Lajmet e klasifikuara në kategorinë e Fake News mund të futen përgjithësisht në pesë kategori, teksa ekspertët përpiqen që të zhvillojnë një mënyrë për të paralajmëruar lexuesit, se çfarë mund të ndeshin, ndërkohë që “shfletojnë” mediat online.  Për lexuesin, është mirë që të paktën të ketë mundësinë të identifikojë lajmet

Tom Wolfe dhe Gay Talese kundër shoqërisë histerike të rrjeteve sociale: çdo hollësi bëhet ngjarje epokale. “Nuk më duket se Facebook, Twitter apo blogosfera kanë pjellë shkrimtarë të paharrueshëm. Më vjen në mendje ajo që thoshte Marshall McLuhan…” «Nganjëherë do të ishte më mirë të heshtej». E thekson një gjë

Nga Emma Graham-Harrison Dublin- Më shumë se 3 vite më parë, shefi ekzekutiv i Facebook, Mark Zukerberg, e hodhi poshtë si “të çmendur”, idenë se lajmi i rremë në platformën e tij, mund të kishte ndikuar në zgjedhjen e Donald Trumpit si president i SHBA-së. Sot, kompania e tij e

Nga David Cowan Shpërndarja e çastit globale e informacionit nëpërmjet internetit, është qartazi e dobishme për ne si individë, dhe si qytetërim. Por interneti, mund të përdoret gjithashtu për të përhapur dezinformime, një aspekt i frikshëm i teknologjisë, që ne e kemi quajtur kohët e fundit “fake news” (lajme te

Nga Arjun Bisen Nga India në Indonezi, dhe deri në Brazil, demokracia është duke u komprometuar nga fushatat e brendshme të dezinformimit në internet, nga ana e partive politike që synojnë të kenë një avantazh paraprak. Institucionet demokratike, nuk kanë qenë në gjendje ta ndalojnë këtë, dhe ua kanë besuar

Nga David Robson A keni dëgjuar për çiftin që vendosi ta quajë vajzën e tyre Brexit? Apo faktin që rajonet britanike që votuan në shumicë pro largimit nga BE, janë njëherazi zonat më të goditura nga sëmundja e lopës së çmendur? Por, për studimin se rrezatimi i smartfonëve, po shkakton