Motivuese

Një ditë, një mësues shkroi në dërrasën e zezë tabelën e shumëzimit për numrin 5. Gjithë rezultatet ishin të sakta, përveç të parit. Ai kishte shkruar se 5×1 bënin 7, ndaj e gjithë klasa filloi të qeshte me të. Duke i parë të gjithë të qeshnin, mësuesi u tha nxënësve

Shpesh herë ne harrojmë të jemi falenderues për gjithçka që kemi dhe për çdo gjë që mund të jetë duke shkuar mirë. Kemi gjithmonë prirjen ta përqendrojmë vëmendjen tonë tek problemet që na shkaktojnë stres çdo ditë. Na duket sikur çdo gjë e keqe na ndodh ne dhe pyesim veten

LËVIZNI objektet, trupin, lëvizni mes maleve. Përqadoni njerëzit që doni. Dëgjoni fëshfërimën e gjetheve. Ndjeni dhimbjen dhe gëzimin. Besoni zërin e brendshëm. Shijoni magjinë e shoqërisë. Merrni dhe jepni dhe mos harroni mirënjohjen Po shpjegojmë më poshtë 7 fjalë magjike që duhet të adoptojmë në jetën tonë, t’i përsërisim si

Ne mund të mendojmë se jemi më të aftë të tregojmë ndjenja me shumë vlera, siç janë falënderimi dhe mirënjohja, por e vërteta është se mund të befasohemi nga mençuria dhe ndjeshmëria e kafshëve që shpesh janë më “njerëzore” sesa ne. Kafshët, në pastërtinë e sinqeritetin e tyre, mund të

E kush nuk e gjen veten në fjalët e shprehura në letrën e mëposhtme? Uroj që të kisha ditur në të kaluarën gjithçka që di tani, uroj që të mos kisha pasur ndonjëherë papjekurinë dhe revoltën e rinisë time, kur shndërrimi në një të rritur ishte aq i dhimbshëm. Do

Historia e tretë na tregon për frikën. Historia fillon në savanën e bukur afrikane, ku një luan u largua nga kopeja e tij. Ai u end për 20 ditë, por nuk mundi t’i gjente përsëri pjesëtarët e tjerë të kopesë. Ishte i uritur dhe i etur, dhe kështu kishte frikë