Personazhe

Sipas mikut të Lincolnit, Uard Hill Lamon, tre ditë para vrasjes së tij më 14 prill 1865 presidenti i kish rrëfyer një ëndërr të çuditshme që kish parë. Lamon e rrëfeu historinë në biografinë e tij të Lincoln, me titull “Kujtime të Abraham Lincoln 1847-1865”, në të cilën ai përshkroi

Çdo studim i jetës së Jezusit do të jetë i debatueshëm, duke shtruar shumë pyetje para se të bëhet ndonjë përparim. Ka prova që sugjerojnë se ai jetoi dhe se ai u kryqëzua nga prefekti romak i Judesë, Ponc Pilati. Sidoqoftë, gjërat bëhen më të errëta kur përpiqemi të zbulojmë

Më 6 gusht 1945 një bombë atomike shpërtheu sipër qytetit japonez të Hiroshimës, duke vr arë afërsisht 130,000 njerëz. Ndër të mbijetuarit ishte Tsutomu Yamaguchi, i cili ndodhej në qytet për biznes. Ai ishte tre kilometra (1.8 milje) nga qendra e shpërthimit. Tsutomu pësoi djegie serioze në anën e majtë,

Pretendimi i të qënit pasardhës (shpesh gabimisht) të njerëzve të famshëm ose të pushtetshëm, ka qenë një ushtrim popullor përgjatë historisë. Por zhvillimet moderne në testimin e ADN-së kanë zbuluar një numër të madh njerëzish, që në fakt mund të jenë të lidhur direkt me mbretin luftëtar mongol Genghis Khan.

Xhek London ishte njeriu që mishëroi plotësisht, për mirë a keq, frymën e kohës në të cilën jetoi. Ai bëri jetë boheme të një individualisti që nga mosha 14-vjeçare, të cilën e shfrytëzoi për të ndërtuar një karrierë të spikatur si shkrimtar. Veprat e tij më e famshme dhe e

Është një nga misteret më të mëdha të historisë. Çfarë ndodhi me Jezu Krishtin, në kohën kur ai nuk përmendet nga shkrimet e shenjta pas moshës 12-vjeçare, vetëm për t’u rishfaqur rreth moshës 30-vjeçare, kur edhe filloi misioin e tij? Sigurisht, versioni gjerësisht i pranuar nga të krishterët, është se