Magazine

Koronavirusi, ka detyruar miliarda njerëz të izolohen në shtëpitë e tyre. Për shumëkënd, kjo është një përvojë e rëndë, sidomos në aspektin psikologjik. Por nga artistët deri tek shpikësit më të mëdhenj, kanë arritur që të ndryshojnë botën për mire pikërisht nga dhomat e tyre të karantinës. Ja cilët janë

Lexoni më poshtë mesazhin që një drejtori shkolle u ka dërguar prindërve dhe që duhet ta lexojë cilido. “Të dashur prindër me fëmijë në moshë shkollore Ju mund të jeni të prirur të krijoni një orar minutë pas minute për fëmijët tuaj. Keni shpresa të mëdha për orë të tëra

Bota.al ka realizuar sot një udhëtim nga ajri nëpër Tiranë, për të parë qytetin në ditën e 8 të kufuzimit të lëvizjeve, për shkak të Covid 2019. Ndiqni më poshtë pamjet me dron në disa prej zonave më të populluara të Tiranës në ditë normale, por që sot…

Tirana është gdhirë sot si kurrë më parë. Një qytet që të kujtonte Tiranë e më shumë se 30 viteve më parë. Duket se qytetarët kanë arritur më në fund që të ndërgjegjësohen në një masë të madhe, për masat e marra nga qeveria mbi ndalimin e qarkullimit. Shumë shumë

Kjo Coronavirusit nuk është epidemia e parë me të cilën Italia po përballet, me pasoja jo vetëm në shëndet, por edhe në ekonomi. Ishte viti 1968, në të vërtetë, kur gripi i Hong Kongut u përhap së pari në Shtetet e Bashkuara dhe pastaj në pjesën tjetër të botës, një

Nga Oliver Burkeman Prej disa kohësh jam përpjekur të gjej fjalët, për të përcaktuar një gjendje në të cilën e gjej veten shpesh, dhe nga e cila shenja edhe te njerëzit e tjerë. Nuk bëhet fjalë për gjendjen e të qënit “të shpërqëndruar”, por nuk ka të bëjë as me