Ekonomi

Nga Francesco Peloso Kapitalet e të gjithë botës, bashkohu dhe shumohuni falë niveleve të ulëta të taksave mbi korporatat, mungesës së transparencës, transferimit të fitimeve nga njëri vend në tjetërin, dhe falë një legjislacioni miqësor dhe mikpritës. Një pasuri e vënë në këtë mënyrë, me siguri që do të mbetet

Si paraqitet viti 2020 nga këndvështrimi i rreziqeve më të mëdha në horizont? Më poshtë, rendisim pesë rreziqet kryesore afatshkurtra me përqindjen përkatëse të të anketuarve, që presin një rritje të rrezikut gjatë vitit aktual. Kjo është ajo që përshkruhet në Raportin e Riskut Global të Forumit Ekonomik Botëror 2020,

Disa kandidatë presidencialë në Amerikë “këmbëngulin se Amerika mund të përballojë një sistem të asistencës sociale si ai i Evropës, nëse do të taksonte më shumë të pasurit”, shkruante The Wall Street Journal në një editorial. Por një vështrim më nga afër i politikave të taksimit në Evropë tregon se

Prej sa vitesh operon Credins Leasing në Shqipëri? Credins Bank, me përvojë mbi 10 vjet në zhvillimin e produktit të Qirasë Financiare (Leasing), është e fokusuar te financimet në fushën e investimeve të reja apo ekzistuese, në formën e financimit të automjeteve të reja, linjave të reja të prodhimit, pajisje

Më shumë përqëndrim tek vlerat e krijuara dhe jo vetëm tek çmimet Erik Brynjolfsson* Avinash Collis* SHIFRAT: Rreth 20 për qind e përdoruesve të Facebook ranë dakord të mos e përdornin shërbimin për 1 dollar; po aq përdorues nuk pranuan të hiqnin dorë nga përdorimi i FB edhe për 1000

Produkti i Brendshëm Bruto (PBB), i përllogaritur për herë të parë në vitet 1930, cilësohet me të drejtë si një nga shpikjet më të mëdha ekonomike të shekullit të 20-të. Treguesi mat vlerën monetare të të gjitha mallrave përfundimtarë të prodhuar në një ekonomi. Përdoret gjerësisht edhe si një tregues