Shendeti

Të gjithë ata që ndjekin një dietë të rreptë ose thjesht një dietë të ekuilibruar e dinë mirë. Mëngjesi është një nga vaktet më të rëndësishme të ditës, sepse krijon themelet për gjithçka që do të vijë. Por pyetja që të gjithë po shtrojnë është: në dietë, a është mëngjes

Për shumë njerëz, pirja e kafesë në mëngjes herët është një domosdoshmëri. Eshtë një orë alarmi, ngritje energjie dhe trajtim i shijshëm, i mbështjellë në një filxhan të ngrohtë. Akoma më mirë, pirja e kafesë mund të sjellë përfitime shëndetësore – madje mund të ndihmojë në mbrojtjen e trurit nga

Sipas një studimi të ri, pirja e çajit të paktën tre herë në javë mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare dhe është e lidhur me një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme, të paktën në Kinë. Studiuesit kinezë zbuluan se përfitimet shëndetësore të lidhura me

Nuk është vetëm trupi juaj që ka nevojë për lëndët e duhura ushqyese: ushqimi i mendjes është po aq i rëndësishëm. Për të zhvilluar vëmendjen, shpejtësinë e mendimit, kujtesën. Më poshtë është udhëzuesi i duhur: rezultatet do t’ju habisin. Për të funksionuar në potencialin e tij të plotë, trurit tonë

Si t’i mbroni sytë nga telefoni? Kalojmë gjithnjë e më shumë kohë përpara një ekrani. Ai i smartphone, i kompjuterit, tabletit ose TV-së. Shikimi vihet veçanërisht në provë. Për këtë ne duhet të sigurohemi që ta mbrojmë atë. Ne kalojmë shumë orë përpara një ekrani që mund të shkaktojë dëme

Pas moshës 50 vjeç, trupi i gruas ndryshon, kështu që është thelbësore të kryhen kontrolle dhe ekzaminime speciale rutinë. Në këtë periudhë të jetës jeta e një gruaje pëson shumë ndryshime, duke përfshirë ardhjen e menopauzës. Për këtë arsye, shëndeti i grave duhet të mbahet nën kontroll, për të shmangur