Bota

Koronavirusi na tregon sa të papërgatitur jemi për të përballuar rreziqet biologjike Margaret Hamburg* Mark Smolinski* Në vitin 2011 një virus i ri, MEV-1, doli nga Kina dhe u përhap shpejt në të gjithë botën, duke vrarë 2.5 milion njerëz në SHBA dhe 26 milion në mbarë botën. Ky shpërthim

Novel Coronavirus-i filloi në dhjetor në qytetin kinez të Wuhanit, në provincën Hubei. Tani, është përhapur në 27 vende dhe territore të tjera, dhe ka shkaktuar vdekjen e më shumë se 1.100 njerëzve, shumica në Kinë kontinentale. Ja se si u mbërrit deri këtu: 8 dhjetor: Pacienti i parë zhvillon

Novel Coronavirus ka arritur në 27 vende të botës jashtë Kinës. Autoritetet vazhdojnë të zbatojnë masa të rrepta emergjence – disa prej të cilave kanë shkaktuar pasoja të paparashikuara, si përshembull mijëra njerëz në det, pa patur një vend ku të ankorohen. Ja më të fundit nga shpërthimi i Coronavirusit:

Një ekip shkencëtarësh në Universitetin Zhejiang të Kinës pretendon se ka zbuluar dy ilaçe që janë efikasë kundër koronavirusit. Lajmi është publikuar nga televizioni publik kinez, që raporton se testet paraprake treguan se barnat e quajtur Abidol dhe Darunavir janë në gjendje të neutralizojnë virusin. CGTN saktëson se zbulimi erdhi

Marrëveshja parashikon që Twitter do të vendosë një mesazh, i cili të përcjell në faqen e internetit të Ministrisë së Shëndetësisë, kur kërkimi ka të bëjë me tema mbi koronavirusin. Nisma është përdorur tashmë edhe në vende të tjera të botës Javët e fundit, për shkak të efektit koronavirus, është

Disa ditë pas shpalljes së emergjencës globale nga Organizata Botërore e Shëndetit, ka ardhur njoftimi se tre studiues të Institutit Kombëtar të Sëmundjeve Infektive “Lazzaro Spallanzani” në Romë kanë izoluar koronavirusin, me emrin 2019-nCoV / Itali-INMI1. Dhe ndërsa pyesim se sa kohë do të duhet për të patur një vaksinë,