Muzike

“Queen” ishte një nga grupet më ikonike të viteve 1970-1980, kryesisht për shkak të zërit të talentuar dhe prezencës ekstravagante në skenë të këngëtarit të tij Fredi Mërkuri. Ai këndoi për 21 vite me grupin. Pas vdekjes së tij nga AIDS, bota e muzikës nuk qe më e njëjta. Po

Nga Barbara Stepko Erik Klepton, si një anëtar i grupit rok të viteve 1960 “Derek & Dominos”, shkroi këngën “Layla”, si një poezi dashurie për Pati Bojd, gruan e shokut të tij dhe kolegut të tij muzikant Xhorxh Hamilton, dhe që më vonë do të bëhej zonja Klepton. ‘Njeriu i

  Nga Uilliam DeLong Një performancë e Xhimi Hendriks në një koncert, ishte e sigurt se do të qe e shfrenuar dhe plot energji. Ai do ta bënte shpesh copë-copë kitarën e tij në fundin e një koncerti. Shikimi i një koncerti të Hendriks, ishte më shumë se sa të

Mendimi më i përhapur në shoqëri është se Hip Hopi është një rrymë muzikore e bazuar mbi rimimin  me shpejtësi mbi një bazë muzikore. Në të vërtetë kjo është një nga shumë aspektet e tij: një zhanër muzikor me karakter urban dhe protesta e njohur si rap. Në të vërtetë

                                           Sot është e qartë që Bitëllsat janë mbivlerësuar. Ata nuk ishin aq origjinalë nga sa shkruhej në kohën e tyre. Muzika e tyre lindi nga Rock’n’Roll-i. temat e dashurisë

Ashtu si Dua Lipa dhe Rita Ora, Bebe është me prejardhje shqiptare.   “Ka diçka në ujin e  atij vendi”, thotë ajo duke qeshur. “Ne jemi të fortë. Ne kemi fizik të ndërtuar si kuaj dhe mund të përballojmë çdo gjë. ” Babai i këngëtares, Flamuri, u shpërngul në SHBA