Analiza

“Carnegie Europe” Roza Balfur, anëtare në programin e Evropës në “German Marshall Fund”: Evropa jo vetëm që mund të bëhet më e fortë pas pandemisë së koronavirusit. Por ajo ka një përgjegjësi globale për ta bërë këtë. Çdo ditë, evropianët po tregojnë se solidariteti dhe zgjuarsia mund të jenë transformuese.

Nga Viv Groskop Në një klimë ku ka shumë arsye për të ndjerë zymtësi, ekziston një frazë që funksionon si një kujtesë e shkëlqyer e anës së mirë të natyrës sonë njerëzore: “Shikoni ndihmuesit”. Po, gjërat janë të vështira. Po, më e keqja mund të mos ketë ardhur ende. Por

Nga Chris Stokel-Welker Jemi nën karantinë. Raftet e supermarketeve janë boshatisur. Fluturimet janë anuluar. Punëtorët kanë lënë punën, dhe janë shndërruar në mësues të fëmijëve të tyre në shtëpi. Një qeveri konservatore, ka shtetëzuar hekurudhat, dhe po paguan njerëzit që nuk punojnë. Dhe jemi ende vetëm në javën e dytë.

Nga Matthew Kroenig Ndërsa COVID-19 po vazhdon të përhapet me shpejtësi në Shtetet e Bashkuara, analistët janë përqendruar me të drejtë mbi pasojat e mundshme shëndetësore dhe ekonomike. Por kjo pandemi, është duke diktuar zhvillimin më të rëndësishëm gjeopolitik të shekullit XXI:rivalitetin mes SHBA-së dhe Kinës, mbi atë se kush

Përvoja e vendit tregon se hapat për të izoluar koronavirusin dhe për të kufizuar lëvizjen e njerëzve duhet të vendosen që në fillim, me qartësi absolute, pastaj të zbatohen në mënyrë rigoroze Jason Horovic Ema Bubola Elisabeta Povoledo Ndërsa infeksionet koronavirusit në Itali shënuan mbi 400 raste dhe vdekjet arritën

Youval Noah Harari Njerëzimi tani po përballet me një krizë globale. Ndoshta kriza më e madhe e gjeneratës sonë. Vendimet që do të marrin njerëzit dhe qeveritë brenda javëve të ardhshme, me siguri do ta formësojnë botën për vitet në vazhdim. Ato do të formësojnë jo vetëm sistemet tona të