megi

megi

Djegia e shtrigave Në sheshin e pazarit stivojnë në turrë degë të thata. Imishta e hijeve – është një fustan i varfër. Po e mbush Trajtën time prej dylli, kurmin e kukullës. Sëmundja merr fill këtu: për shtrigat jam nishan. Djallin mund ta shpëtojë vetëm djalli. Në muajin e gjetheve

De Rada luajti një rol të madh në historinë e letërsisë shqiptare Ai është i pari që shkroi vepra me frymë kombëtare. Figura e tij ngrihet si figura më e kulluar dhe më e fuqishme e letërsisë dhe e botës arbëreshe. Ndikimi i tij mbi shkrimtarët arbëreshë bashkëkohës ishte i

Si të ruani një kujtesë të fortë: 1. Lexoni libra. Në këtë mënyrë jo vetën që do të vini trurin në lëvizje duke imagjinuar periudha të ndryshme kohore dhe kultura, por do të keni histori interesante për të treguar. Lojërat janë mënyra më e mirë për të sfiduar trurin. Kështu

Krijo vetëbesim Respektimi dhe pëlqimi i vetes është një hap i rëndësishëm që duhet marrë, në mënyrë që të ndërtosh marrëdhënie shoqërore të shëndetshme dhe jetëgjata. Mendo për vlera që çmon te vetja. Nëse ndihesh rehat me veten, e reflekton dhe te të tjerët. Gjej diçka pas së cilës mendon

Këshilla për parandalimin e tuberkulozit: 1.Është e këshillueshme një ajrosje e vazhdueshme si dhe filtrim i ajrit. Është mirë që të dilet vazhdimisht për të marrë ajër të pastër në zonat që nuk kanë ndotje të ajrit. 2. Po ashtu edhe në shtëpinë tuaj nuk duhet të hyjë ajër i

                                           Sot është e qartë që Bitëllsat janë mbivlerësuar. Ata nuk ishin aq origjinalë nga sa shkruhej në kohën e tyre. Muzika e tyre lindi nga Rock’n’Roll-i. temat e dashurisë