THENIE

Çdo shoqëri ka llojin kriminelëve që meriton” (Robert F. Kenedi) Kur nuk jeni i sinqertë duhet të shtirreni, duke u shtirrur përfundoni duke besuar; ky është parimi i çdo feje. (Alberto Moravia) Çdo njeri që e ka përkulur veten e vet, s’ka arritur asnjëherë të drejtojë të tjerët. (Mensio) Të

“Mirësia e vazhdueshme mund të arrijë shumë. Ashtu si dielli e shkrin akullin, mirësia bën që keqkuptimi, mosbesimi dhe armiqësia të avullojnë”. Albert Shvajcer 2. “Ka prova të pakundërshtueshme se sa më i lartë niveli i vetëvlerësimit, aq më shumë gjasa ka që njeriu të trajtojë të tjerët me respekt,

Nga Maria Popova Filozofi dhe shkrimtari francez, Albert Kamy, ka reflektuar mbi mundësinë e brishtë të lumturisë dhe arriti në përfundim se njerëzit nuk duan të jenë të lumtur përtej kushteve që i vënë lumturisë së tyre “Ata që preferojnë principet para lumturisë, ata refuzojnë të jenë të lumtur jashtë

Në një botë të mbushur me urrejtje, ne ende duhet të guxojmë të shpresojmë. Në një botë të mbushur me zemërim, ne ende duhet të guxojmë të rehatohemi. Në një botë të mbushur me dëshpërim, ne ende duhet të guxojmë të ëndërrojmë. Dhe në një botë të mbushur me mosbesim,

“Asnjë njeri nuk është një ishull, çdo libër është një botë”. (Gabriele Zevin) “Ndonjeherë besoj se parajsa është të lexuarit vazhdimisht, pa fund”. (Virginia Ulf) Kush nuk lexon, në moshën  70-vjeçare do të ketë jetuar vetëm një jetë:të vetën. Kush lexon, do të ketë jetuar 5 mijë vjet:ai qe kur

Më poshtë, disa prej thënieve më mbresëlënëse të themeluesit të Apple, Steve Jobs: “Ndonjëherë jeta të godet në kokë me tullë. Mos e humb besimin!” Ki kurajë të ndjekësh zemrën dhe intuitën tënde. Ato e dinë se cfarë dëshiron të bëhesh me të vërtetë. Inovacioni është ai që bën dallimin

Fuqia e pozitivitetit nuk ka qenë kurrë aq e rëndësishme, sa në shoqërinë e sotme. Gjendja aktuale e kontrollit që interneti ka sjellë, krijon ndjenja të përziera për atë që duhet të bëjmë, cilët duhet të jemi, dhe atë që ne duhet të arrijmë. Ndonjëherë, ju mund të ndjeheni si

“Skam frikë nga vdekja. Thjesht nuk dua të jem aty kur të ndodhë” Woody Allen “Për mendjen e mirëorganizuar, vdekja është thjeshtë aventura madhështore e radhës” J.K. Rowling, “Harry Potter dhe Guri Filozofik” “Jam unë që do të vdes kur të më vijë koha për të vdekur, kështu që më

Shumë prej nesh mendojnë se ekzistojnë disa sekrete të mëdha për të patur sukses, apo se ai vjen nga të qenit me fat. Ky është një keqkuptim i madh! Ne mendojmë se ” kjo s’do të ndodhë kurrë mua” , ose “s’do të jem asnjëherë mjaftueshëm i mirë”.Më poshtë po

Demokracia funksionon, kur ata që vendosin janë dy vetë, dhe njëri prej tyre është i sëmurë. (Uinston Çërçill) Italianët i humbasin ndeshjet e futbollit si të ishin luftëra, dhe humbin luftërat si të qenë ndeshje futbolli. (Uinston Çurçill) Kur dua të di se çfarë mendon Franca, pyes veten time. (Sharl

SHARE

Thënie