njeriu

Kushtet ekologjike në Europë i vendosën majmunët në rrugën për t’u bërë njerëz miliona vjet para se Homo Sapiensi të evoluonte, thotë antropologu Dejvid Began. Pa zhvillimet që ndodhën në Evropë, njerëzit nuk do të mund të evoluonin kurrë Fantashkencë? Jo, ka ndodhur vërtetë. Midis 20 deri në 7 milionë

Përse Homo sapiens-ët kanë rezultuar kaq shumë të suksesshëm? Përse këmbyem gjuetinë me ferma dhe fshatra? Çfarë i nxiti migrimet e mëdhenj të mijëvjeçarit të parë? Përse kinezët qëndruan “në shtëpi”? Përse Europa dominoi botën në shekujt XVIII-XX? Çfarë është “historia globale” Çfarë nënkuptojmë kur themi “historia globale” – apo