MAGAZINE

  Shkencëtarët ia kanë atribuuar historikisht besimet politike, edukimit dhe ambientit rrethues. Por kërkimet e fundit tregojnë se prirjet tona politike, kanë një përbërës të madh gjenetik. Studimi më i fundit mbi besimet politike, i botuar në vitin 2014 në “Behavior  Genetics”, shqyrtoi një mostër prej më shumë se 12.000

Nga Michael Shermer Robin Uilliams (63), Kërt Kobein (27), Ernest Heminguej (61), Alan Turing (41), Virginia Ulf (59), Vincent Van Gogh (37-vjeç). Kur të keni përfunduar leximin e kësaj liste njerëzish të ndjeshëm, që humbën jetën si pasojë e vetëvrasjes, diku tjetër në botë një person tjetër do të ketë

Kur vete njeriu, i lirë e i vetëm, larg atdheut – viset e reja, ndryshimi i zakoneve, ëmbëlsia e udhëtimit e një mijë gjëra që vihen re ndër popuj të huaj, të gjitha këto ta përgëzojnë zemrën e të bëjnë jo të harrosh Shqipërinë, po të mos të vejë tek

E ardhmja e teknologjisë është e ardhmja e e financuesve të saj. Dhe financuesit kanë ndryshuar. Fillimisht qenë ushtarakët, më pas të quajturit venture capitalist. Sot hapet një kapitull i ri: fundet multimiliardëshe, shpesh të lidhur me shtetet, janë padronët e rinj të teknologjisë. Lideri i sektorit është grupi japonez

Nga Philip Jaekl “Mendoj, pa ekzistoj”, ishte shpallja e filozofit të shekullit XVII-të, Rene Dekart. Kjo e vërtetë u rizbulua në vitin 1887 nga Helen Keler, një vajzë e shurdhër dhe e verbër 7-vjeçare:”Nuk e dija se ekzistoja. Kam jetuar në një botë që nuk ishte një botë … Kur

Mikelanxhelo di Ludoviko Buonaroti Simoni, i njohur gjerësisht si Mikelannxhelo, është një nga figurat më të famshme të periudhës Rilindjes italiane (midis shekujve XIV-XVI). Rilindja, shënoi kalimin nga periudha mesjetare në periudhën e hershme moderne. Gjatë asaj periudhe të historisë evropiane, në shtetet e Italisë po ndodhnin ndryshime dhe arritje

Zot i math e i vërtetë Që kreve ç’shohëm në jetë, Edhe të tjerë që janë Pa funt pa krye pa anë, Edhe kudo je ti vetë, Syri yn tekdo shikon, Që nga lint e gjer tek përndon, Më çdo vënt të sheh fuqinë, Urtësin’ e madhërinë, Falna gjithë mirësitë,

Nga Aalison Pearse Stevens Na pëlqen ose jo, mediat sociale janë një pjesë e rëndësishme e jetës sot. Adoleshentët, kalojnë më shumë se gjysmën e orëve të tyre zgjuar në internet. Ju vetë e përdorni një pjesë të asaj kohe për të postuar foto, dhe për të hapur profile në

Edhe kur kujtesa ime e lodhur Ashtu si ato tramvajet e pasmesnatës Vetëm në stacionet kryesore do të ndalojë, Une ty s’do të harroj. Do të kujtoj Mbrëmjen e heshtur, të pafund të syve të tu, Dënesën e mbytur, rrëzuar mbi supin tim Si një dëborë e pashkundshme. Ndarja erdhi

Kam shumë shpresë  Te Perëndija.  Që të mos jesë  Kshu Shqipëria,  Po të ndritohet  Të lulëzohet.  Pa vjen një ditë  Që të na sjellë  Të madhe dritë  P’ajo të pjellë:  Qytetërinë,  Fatbardhësinë.  Vëllazërija  Edhe bashkimi  E njerëzija  Është shpëtimi,  Lum kush t’arrijnë!  Pa do të vijnë.  Që Shqipërija  Do të

SHARE

Magazinë

Send this to a friend