MAGAZINE

Kur lexojmë një tekst në ndonjë pajisje dixhitale, truri jonë nuk arrin ta kapë kompleksitetin, të provojë simpati apo të perceptojë bukuri. Duhet një alfabetizim i ri. Maryanne Wolf Herën tjetër kur të hipni në avion, hidhni një sy përreth. iPad është biberoni i ri për të sapolindurit dhe fëmijët

“E dinim që në sezonin e parë, që Claire nuk do të ishte thjesht një grua politikani”, paralajmëron Robin Wright, 52 vjeçe: Claire Underwood, personazhi i saj merr presidencën e SHBA në sezonin e gjashtë dhe të fundit të “House of Cards”, krijuar nga Beau Willimon për Netflix. E para

Kujtoj me mall një çast gëzimi Përpara sysh m’u shfaqe ti Si vezullim i një vegimi Si engjëll plot me bukuri. N’andralla jete zhurmëkote Me dhimbje brengash e mërzi Me grishte larg fytyra jote Dhe zëri yt plot ëmbëlsi. Nga shqotë e kohërave që shkuan Kështjell’ e ëndrrave m’u shemb

Kaq shumë kisha për të të thënë Po mbeta larg e larg mërguar Në këto ditë, e dashur Nënë, Më mirë ti më ke kuptuar. Për ty dhuratën kam menduar Edhe punuar gjat’ e gjatë, Porse më mbet këtu, në duar. Ti mbylle sytë këtë natë. Por ndjej se, duke

Termi “Brezi i Humbur”, i referohet gjeneratës së njerëzve që arritën moshën e pjekur gjatë ose menjëherë pas Luftës së Parë Botërore. Në përgjithësi, demografët i referohen viteve 1883-1900. Duke qenë dëshmitarë të asaj që ata e cilësonin si vdekjen e pakuptimtë e në një masë kaq të madhe të

“Learning Mind” Filozofia e Platonit, është gjithnjë e më e zbatueshme, për atë që duhet të mësojmë sot. Shkrimet e tij janë të bazuara tek drejtësia, politika; të gjitha tema të një diskutimi të nxehtë në shoqërinë e sotme. Platoni, bën lidhje të forta mes karakterit të qytetit dhe karakterit

Tek ecje si zvarritja e vonesës së viteve kur koha shtrin harresën mbi ne të dy, u dergjëm larg, sa larg syrit të përmalluar, larg dhembjes që vragë të shumta la pas refleksesh rozë të kohëve të shkuara ndonëse, për dashuri u betuam. Ti ike dhe pas vetes le vetëm

Megjithatë, ajo nganjëherë mendonte se ato ditë të para të martesës ishin më të bukurat e jetës së saj, muaji i mjaltit, siç thuhet. Që ta shijonte nektarin e tyre, e mira ishte të kalonte nëpër ato vende me emra kumbues, ku ditët e para pas martesës kalohen në një

Mund të shkruaj vargjet më të trishta këtë natë. Të shkruaj, përshembull: ”Nata është yjësuar, Dhe drithëruesit, të kaltrit yje, atje larg.” Era e natës sillet në qiell dhe këndon. Mund të shkruaj vargjet më të trishta këtë natë. E doja, dhe ajo më donte nganjëherë gjithashtu. Në netë si

Legjenda japoneze e Sakuras ka lindur qindra vjet më parë. Në atë kohë, zotërinjtë e feudeve sfidoheshin në beteja, në të cilat vdiqën shumë luftëtarë, duke përhapur trishtim dhe shkretim në vend. Për shkak të njëpasnjëshmërisë së luftërave, momentet e paqes ishin shumë të rralla. Pavarësisht nga kjo, kishte një

SHARE

Magazinë

Send this to a friend