MAGAZINE

Edhe pse kanë kaluar dekada të tëra nga vdekja e saj, Marilyn Monroe vazhdon të mbetet një ikonë bukurie edhe në ditët e sotme. Por cila është historia e jetës së saj? Pse shumë veta shprehen me keqardhje për të dhe fatin e saj dhe pse thuhet se ajo kishte

Televizioni kinez Hunan TV, ka çensuruar transmetimin  e Eurovizionit  2018, në këtë gjysmëfinale të parë, duke lënë jasht performancën e Shqipërisë dhe Irlandës. Hunan TV, nëpërmjet shërbimit të tyre të internetit MangoTV, transmeton gjysmëfinalen e fundit të Eurovizionit të Këngës 2018, por jo pasi bëri disa redaktime në shfaqje. Performanca

Kadare: “Harku i Triumfit të Remarkut shëmbëllen më shumë me Portën e Hadit” Në romanin e tij të katërt,botuar në vitin 1946, Remarku nuk e fsheh acarimin e tij ndaj borgjezisë franceze e cila po i hapte rrugë fatkeqsisë së dytë kriminale të shkaktuar nga dora e mendjelehtësisë lakmitare. Në

“Të falësh vërtet, do të thotë, ta marrësh e ta pranosh tjetrin ashtu siç është- por jo t’i kërkosh pendesë dhe besnikëri të verbër dhe nënshtrim, përpara se të denjosh t’i thuash: Ego te absolvo!(Unë të liroj nga mëkatet)”-Obelisku i Zi Erih Maria Remark është shkrimtari më i dashur i

Një bashkëbisedim me Alessandro Barbano “Të drejtat janë karburanti i demokracisë, duke sfiduar fillimisht ancien régime në format e ndryshme të tij, më pas totalitarizmat e shekullit të kaluar. Rrugëtimi i afirmimit të të drejtave themelore shpesh ka qenë konfliktual dhe, për pasojë, dialektik. Ndërkohë, shoqëritë perëndimore kanë përjetuar një

Këngëtari shqiptar, Eugent Bushpepa, ka tërhequr jo pak vëmendje në ‘Eurovision 2018’ me këngën e tij ‘Mall’, të cilën e ka kënduar në gjuhën amtare. Bushpepa u ngjit mbrëmjen e kaluar i treti në skenën e festivalit më të rëndësishëm të këngës në Evropë, duke u kualifikuar për në finale.

“Trupi i ofron diçka shpirtit, për të cilën të kujdeset dhe ta përdorë.” “Asgjëja është e tmerrshme: kështu që ne të gjithë jemi të pavdekshëm”, Simone de Beauvoir ngacmon ideologjinë fetare të pavdekësisë duke shpjeguar në të njëjtën mënyrë se pse ajo është ateiste, dhe shton: «Besimi lejon një shmangie

Gjithçka që një diplomat duhet të dijë, për ekstravagancën e “fuqisë së butë” të Evropës Foto: Eugent Bushpepa “shkund” skenën e Eurovision. Foto e marrë nga faqja zyrtare e Festivalit Ne jetojmë në epokën e fuqisë së butë. Mbjellja e një peme me një lopatë të artë, organizimi i një

“Ne mund të mbështetemi në kaq pak njerëz, që do t’i kalonin vështirësitë përkrah nesh.” Nga poezia nxitëse deri në mençurinë e saj të përjetshme për dashurinë, humbjen dhe kreativitetin, poetja e dashur dhe feministja Adrienne Rich (16 maj 1929 – 27 mars 2012) vazhdon të jetë një nga krijueset

Elena Ferrante për The Guardian E.Ferrante:Ndoshta ka ardhur koha të pranojmë se një shok i keq, një shok tek i cili nuk mund të mbështetesh, s’duhet quajtur fare shok. Herë pas here më është thënë, nga gra që njoh, se unë qënkam një shoqe e mirë. Kënaqem, por  nuk e

SHARE

Magazinë

Send this to a friend