MAGAZINE

Leonardo DiCaprio raportohet të jetë përfshirë në një aksident automobilistik në Hamptons gjatë fundjavës së bashku me të dashurën e tij. Aktori hollivudian dhe modelja ishin duke udhëtuar me një makinë të tipit “Range Rover” kur janë përplasur me një makinë të tipit “Mini Cooper” që drejtohej nga një femër.

Pavarësisht gjithë përpjekjeve dhe vështirësive të historianëve dhe etnografëve, historitë e këtyre popujve ende ruajnë shumë sekrete… 1. Rusët Po, ata janë misteriozë! Shkencëtarët ende nuk mund të pajtohen për origjinën e tyre dhe t’i përgjigjen pyetjes, se kur rusët u bënë “rusë”. Ata nuk e dinë se nga buron

Puritani Xhon Banian luftoi në rradhët e ushtrisë parlamentare gjatë Luftës Civile Angleze, dhe pasi u rivendos monarkia me mbretërimin e Çarlit II, u dënua me 12 vjet burg për shkak të refuzimit për të mos predikuar mesazhin e tij antikonformist. Në burg, Banian përfunduar autobiografinë e tij “Mëshira e

Picasso e pikturoi “Dhomën blu” në vitin 1901, gjatë periudhës së tij të veçantë, Periudha Blu. Në atë kohë, Picasso ishte tepër i varfër dhe në depresion. Duke përdorur pigmente blu, ai shprehu gjendjen e tij melankolike, por Dhoma Blue gjithmonë ka hipnotizuar historianët, për shkak të blusë së çuditshme

Në mes të viteve 1980, artisti amerikan Andrew Wyeth tronditi botën e artit me zbulimin e mbi 200 portreteve, që kishte krijuar nga e njëjta grua, gjatë një dekade. Këto piktura dhe vizatime u bënë të njohura si fotot e Helgës, por gjatë kohës që Wyeth i krijoi, ato ishin

Faik Konica, një prej mendjeve më brilante të historisë së Shqipërisë, “këshillon” nëpërmjet këtij artikulli të vitit 1901, plot mprehtësi dhe ironi therëse, një “botues” të ardhshëm të një gazetë në gjuhën shqipe. “Në folsh butë për Turqinë, je i paguar prej Sulltanit; në shkrofsh rreptë kundrë Turqisë, kërkon të

Në vitin 1592, piktori i famshëm Caravaggio mbërriti në Romë dhe filloi që jetojë atje, por ai shumë shpejt u sëmur keq, dhe u detyrua të qëndrojë në Santa Maria della Consolazione për gjashtë muaj. Atje, ai filloi të famshmin autoportret të tij, Bacchino malato (Bakusi i sëmurë). Lëkura e

Marcel Krueger CNN Makinat. Efiçenca. Pantallona të shkurtëra lëkure. Gjermania njihet përreth globit se shkëlqen në një sërë gjërash. Vetë gjermanët njihen si miqësorë dhe mikpritës, ndonëse shumëkush mendon se nuk kemi pothuaj fare sens humori. Vendi ynë lëvdohet gjithashtu me një mijëvjeçar histori që, për mirë a për keq,

Michelangelo jetoi deri në moshën e pazakontë, 89 vjeç. Ai dhe vdiq në vitin 1564, dhe shenjat tregojnë se pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme, ai luftoi me një sëmundje të zakonshme në të moshuarit e sotëm: osteoartritin. Në vitet para vdekjes së tij, Michelangelo ndaloi nënshkrimin e pikturave me emrin e

Midis viteve 1876 dhe 1880, Edgar Degasi punoi me një pikturë të njohur thjesht si “Portret i një gruaje”. Titulli është i përshtatshëm, sepse në të vërtetë nuk është gjë tjetër, vetëm se një grua e veshur me të zeza, por nën të, një tjetër portret shfaqet. Që në fillim

SHARE

Magazinë

Send this to a friend