MAGAZINE

Egocentrik dhe pak i prirur për marrëdhënie të qëndrueshme. Eshtë burri i kohëve të sotme, i përshtatur në një epokë në të cilën joshja vepron edhe në politikë dhe në publicitet Thuhet se narcisismi është e keqja e kohës sonë. Ashtu si në legjendën klasike (Narcisi është një djalosh që

Aurora borealis. Rrufeja sferike. Një yll kometë. Shiu pas një thatësire të gjatë. Gjahtarë që mendojnë se janë të padukshëm. Shërime me psalme “magjikë”. Një formulë në një sarkofag që ndihmon të vdekurin të zgjohet në botën e përtejme. Të gjitha situata që bëjnë pjesë në botën e magjisë, lindur

Ndërkohë që kujtohen të vdekurit, vazhdojmë të kultivojmë obsesionin tonë për vdekjen. Kemi arritur të zgjasim moshën mesatare por ëndërrojmë të arrijmë përjetësinë. Letargjia, ilaçet e mrekullive, kontrolli i ADN-së dhe dietat prej asketësh janë varianti shkencor i kërkimit për eliksirin e rinisë. Një garë kundër kohës për t’i shpëtuar

Amerika i jepte mirëseardhjen shkencëtarit që një herë e përgjithmonë kishte ndryshuar mënyrën tonë të perceptimit të hapësirës, kohës dhe universit. Dhe që prej pak vitesh – domethënë që kur kryevepra e tij, teoria e përgjithshme e relativitetit ishte demonstruar prej vëzhgimeve astronomikë të dy ekipeve të pavarur studiuesish britanikë

Pothuajse krejtësisht i munguar në Testamentin e Vjetër, Zotëria i errësirës u afirmua vetëm me kristianizmin. Por ka paraardhës mesopotamikë, persë dhe grekë “Askush që nuk ka kuptuar të vërtetën mbi djallin dhe ëngjëjt e tij, apo që nuk e ka kuptuar se cili ishte ai përpara se të bëhej

Vera është në prag dhe, mbase, më në fund, ka ardhur koha t’i jepet një shans romanit që prej vitesh rri në raft, atij që shpesh e merr në dorë dhe, me të shfletuar faqen e parë, e vendos sërish në vend. Secili nga ne ka nga një libër të

FESTIVALI I KANES (2014)-Turma e tarantinianëve është në delir, shfaqja e divit Quentin është si qershiza mbi tortën e përmbledhjes së batutave përfundimtare. Kinofilë të regjur, që zakonisht snobojnë takimet me autorët, rendin përreth regjisorit në kërkim të autografëve dhe fotografive. Ai, shumë bujar, është i gatshëm që të flasë,

Që nga Sartri që dëndej me meskalinë (alkaloid psikedelik, i njohur për efektet haluçinantë), tek dëshirat mazohiste të James Joyce. Që nga teprimet e Francis Scott Fitzgerald, tek Edgar Allan Poe që kishte një dobësi për Lolitat dhe u martua me kushërirën 13-vjeçare, e deri tek nudizmi i Kafkës: të

Katër njerëz, nga katër rrugë të ndryshme të jetës, të gjithë me shpresën për fat dhe famë në një botë fantazie dhe ëndrrash. Duke gjetur në vend të kësajnjë fund misterioz të jetëve të tyre, dhe duke vërtetuar se ëndrrat jo gjithmonë realizohen, sidomos në Hollywood Joshja dhe shkëlqimi i

Andi Qinami Shkruhej para disa ditësh se dikush ishte ngritur për të rrëzuar shtatoren e Ahmet Zogut (akoma për disa, i vetëshpalluri) mbretit të shqiptarëve, duke marre përsipër pa të keq autorësinë e veprimit. Dikush tjetër u kishte kujtuar ndergjegjjeve, ashtu si për disa vjet më parë, se themelimi i

SHARE

Magazinë

Send this to a friend