MAGAZINE

Leon Tolstoi ishte një pacifist i madh, dhe një herë po jepte leksion mbi nevojën për të qenë jorezistues dhe jo të dhunshëm ndaj të gjithë krijesave. Dikush në audiencë reagoi duke e pyetur se cfarë duhet të bëjë njeriu, nëse një tigër e sulmon në mes të pyllit. Tolstoi

Alimia konsiderohet si gjyshja sikletosëse e shkencës, një gabim i mendimit parashkencor. Por ajo është shumë më e rëndësishme për historinë e botës – dhe jo vetëm historinë e botës perëndimore Alkimia shihet përgjithësisht si një protoshkencë arkaike, bazuar në supersticionin, dhe me shumë pak interes për kimistët modernë. Në

Hapja nga ana e qeverisë amerikane e një iPhone që u përdor prej vrasësve të San Bernardinos shërben si kujtesë se celularët dhe pajisjet e tjera elektronike nuk janë kasaforta të papenetrueshme. Ndërkohë që shumica e njerëzve nuk janë në shënjestër të NSA, FBi apo qeverive të huaja, hacker-at kërkojnë

Janë të pakta rastet e dokumentuara në literaturën mjekësore, por ndoshta “fenomeni i Llazarit”, kur zemra fillon të rrahë, edhe pasi një pacient është shpallur i vdekur, është më pak e rrallë se sa dikush mund të mendojë. Megjithatë, pothuajse asnjëherë nuk ka një fund të lumtur të një “ringjallje”

Svastika është simboli i përdorur nga një prej njerëzve më të urryer mbi tokë, një simbol që përfaqëson vrasjen e miliona njerëzve si dhe një prej luftërave më shkatërrimtare që ka njohur bota. Por Adolf Hitleri nuk ishte i pari që e përdori këtë simbol. Në fakt, ai është përdorur

Ju nuk mund të jeni gjithë gjërat – apo të bëni gjithë gjërat – për të gjithë njerëzit. Një jetë pa kufij do të thotë që rrallëherë të thuash jo, si dhe të konsiderosh ndjenjat e gjithë të tjerëve, përpara atyre të tua. Ja disa prej gjërave që ju ndodhin

Gjërat të cilave u frikësohemi dhe mënyra si reagojmë, flasin shumë për ne si njerëz. Frika është një emocion i rëndësishëm që na tregon si të jemi të kujdesshëm me disa elemente në jetën tonë. Mund të tregojë edhe sa shumë kujdesemi ne për dicka. Nëse keni frikë mos humbisni

Historia e pabesueshme e “Robinson Kruzosë” modern, nga udhëtimi i parë, deri tek momentet e shpëtimit Shumë prej nesh e kanë parë filmin “Cast Away”, ku protagonisti Tom Hanks gjendet i braktisur në një ishull. Problemet jetike që e shoqërojnë për një kohë të gjatë, dhe ndryshimet e tij fizike

Dy psikiatër “ridiagnostikojnë” divën: pagjumësi, fobi, stres post-traumatik. Dhe diagnostikojnë një spektër të fshehtë të autizmit. Liliana Dell’Osso, profesore e psikiatrisë dhe drejtore e Klinikës së Psikiatrisë në Universitetin e Pizës, rrëfen për dashurinë e saj për kinemanë, e cila vazhdon ende në forma të ndryshme. Në fillim ishte kinemaja…

A janë të lindur, apo të krijuar njerëzit e suksesshëm? Ne të gjithë e kemi aftësinë për t’u bërë të suksesshëm. Të gjithë kemi dhuntitë dhe talentet  tona speciale. Por disa prej nes e humbasim rrugës. Jeta mund të jetë një mësues mizor. Ne mësojmë të pushojmë së ëndërruari dhe

SHARE

Magazinë

Send this to a friend