MAGAZINE

Komentoni

Aktorja e librave të verdhë, ideatorja e legjendarëve Hektor Puaro dhe Mis Marpëll, ka shitur më shumë se 2 miliardë kopje nëpër botë. Por ajo ishte e detyruar t’i diktonte romanet e saj: vuante nga disgrafia, një shqetësim i kuptimit që e bënte kaligrafinë e saj të palexueshme. Si kompensim,

Dandy si askush përpara tij, autori i romanit Portreti i Dorian Greit e manifestoi “ndryshmërinë” e tij që i vogël. Bir i një poeteshe nacionaliste dhe ekscentrike, pëlqente të gërmonte nëpër sirtarë dhe të vishte rrobat e saj ekzotike dhe paruket shumëngjyrëshe. Në kolegj nuk praktikonte sportet tipike mashkullore, por

“Kumbari” “Miqësia është gjithçka. Eshtë më shumë se talent. Eshtë më shumë se qeveri. Eshtë pothuaj e barazvlefshme me familjen. Këtë mos e harro kurrë” Vito Corleone Një film që ka përcaktuar një zhanër të tërë. Kumbari është një film i jashtëzakonshëm dhe intrigues, që do t’ju ofrojë një eksperiencë

Nga momenti kur takoni dikë për herë të parë, ju doni që shpejt e shpejt të vlerësoni se cili është dhe cfarë përfaqëson. Prandaj mund të jeni në kërkim të cilësive si ndershmëria, mirësia dhe inteligjenca. Nëse i kushtoni vëmendje këtyre gjërave, mund t’ju ndihmojë për vendime të mëdha, si

Një projekt i sapofilluar në brigjet e Meksikës, mund të zgjidhë më në fund një mister mbi të cilin është debatuar prej një kohe të gjatë Nga Hauard Li Një pajisje e jashtëzakonshme – pjesërisht anije dhe pjesërisht sondë– gjendet aktualisht në portin e Progresos në Meksisë, për të investiguar

Jeni Viti i Miut apo i Kaut, i Majmunit apo i Tigrit, i Lepurit apo i Gjarpërit? Besnikë në marrëdhënie, brilantë në karrierë, pasionantë në dashuri, të lindur për të qenë udhëheqës, sentimentalë, tipa studiues, xhelozë, të rezervuar, të dhënë pas aventurës…. Gjeni në këtë artikull të gjatë vitin tuaj

1. Lër të ardhmen të thotë të vërtetën, dhe vlerësoje gjithësecilin sipas punës dhe arritjeve. E tashmja është e tyrja; e ardhmja, për të cilën vërtetë kam punuar, është e imja. 2. 29 ditët e fundit të muajit janë më të vështirat. 3. Luftërat mes individëve, por edhe qeverive dhe

Personazh – Një nga shkrimtarët më të mirë të realizmit magjik, “Gabo” Markez nuk e kishte pritur kurrë të bëhej shkrimtar. Imagjinata e tij kishte mbetur te muzika. Ai ishte një fëmijë gjeni, një adoleshent i trazuar dhe pas përpjekjeve të pareshtura, u bë dhe një shkrimtar i madh  Gabriel Garsia

“Dhurata” është një film i shkurtër i animuar krijuar nga Jacob Frey. Ka fituar më shumë se 50 cmime dhe është luajtur në më shumë se 180 festivale filmi. Filmi përqëndrohet tek një djalosh që luan videogame, kur e ëma kthehet në shtëpi. Tingujt e armëve të zjarrit dhe shpërthimeve

Sun Tzu është pa asnjë dyshim strategu më i madh ushtarak kinez i historisë, i njohur kryesisht për Artin e Luftës, një traktat për strategjinë ushtarake. Kjo vepër çimentoi trashëgiminë e tij si një figurë legjendare në historinë ushtarake kineze dhe vazhdon të ketë një impakt domethënës në historinë dhe

SHARE

Magazinë

Send this to a friend